Ulf Lundell åtalas för grovt rattfylleri: ”Stor skam”

Ulf Lundell riskerar åtal på grund av rattfylla

Ulf Lundell körde bil med 1,5 promille alkohol i blodet. Nu åtalas han för grovt rattfylleri. ”Djupt ångerfull…stor skam. Totalt omdömeslöst.” skriver artisten på sin hemsida.

Det var i början av april som artisten Ulf Lundell, 69, blev stoppad i sin bil av polisen på en väg i Simrishamn. Detta efter att ett ögonvittne slagit larm. Enligt Aftonbladet hade Ulf Lundell då 1,5 promille alkohol i blodet, gränsen för grov rattfylla går vid 1,0 promille.

Klockan ska ha varit strax efter 18.00 och polisen beslutade på plats att dra in körkortet för artisten. I polisförhöret senare erkände Ulf Lundell att han varit berusad när han framförde fordonet. Han berättade att han hade satt sig i bilen för att åka och köpa mer alkohol.

Ulf Lundells egna ord om händelsen

Enligt Aftonbladet ska han i förhöret ha sagt att han lätt tappar omdömet när han dricker alkohol samt att det han gjort var ”idioti” och att han skämdes djupt.

Nu åtalas han för grovt rattfylleri och riskerar fängelse i högst två år samt indraget körkort lika länge. Stämningsansökan är inskickad till tingsrätten i Ystad där domstolsförhandlingarna kommer att äga rum i slutet av augusti.

På sin hemsida har Ulf Lundell själv skrivit om händelsen.

”Körde rattfull i början av april. Togs av polis. Grovt, blåst 0,7. Djupt ångerfull…stor skam. Totalt omdömeslöst.”

Ställer inte in turnén i sommar

Han skriver också att livet trots det måste gå vidare och att han är redo att ta sitt straff. Turnén som är planerad i sommar kommer att bli av och ingenting ställs in.

”Hoppas på så kallat villkorat körkort. Två år med alkolås i bilen, sen tas nytt körkort.”

Han kommer att återgå till sitt arbete i väntan på rättegången och kommer framöver att få gå och cykla för att ta sig fram.

”Bra för hälsan, bra för tankerensning. Allt gott, så småningom, måste jag tro på.” avslutar Ulf Lundell.

LÄS MER: Persbrandt om Ulf Lundell: ”Jävligt frånvarande som morfar”

LÄS MER: Ulf Lundell skiljer sig för tredje gången

FOTO: TT/Roger Tillberg, TT/Fredrik Sandberg

Senaste nytt