hänt exklusivt

Ulf Brunnbergs avslöjande om kärleken efter alla år som singel

Ulf Brunnberg

Han är singel och nobbar alla sociala sammanhang.
Ulf Brunnberg har inga planer att ge sig ut på kärleksjakt.
– Jag har gjort mitt, avslöjar han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Laurell Jane Barker om flytten till Sverige – stödet från folket
0:29

Efter reklamen: Laurell Jane Barker om flytten till Sverige – stödet från folket

(0:29)

Slå på ljud

Många kändisar har stora bekräftelsebehov och egon, men Ulf Brunnberg, 75, tillhör ett av undantagen. Han äcklas av ”kändisfjäsk” och sticker inte under stol med att han blivit folkskygg. Att frottera sig med kända branschkollegor är inte hans melodi. Ju äldre han blivit desto mer eremit har han blivit, avslöjar han för Hänt.

– Jag älskar ensamheten, jag undviker folk. Det är så sant det kan bli! Sedan är det en annan sak. Jag är rökare. Jag röker. Om man blir bortbjuden, numera, så får man stå ute i kylan och förnedra sig med en jävla burk med aska i. Så lågt sjunker inte jag. Därför avstår jag bjudningar. Jag äter hellre rå falukorv hemma!

Därför väljer Ulf Brunnberg att vara singel: ”Jättenöjd med min tillvaro”

Ulf berättar att han har varit singel sedan 2007.

– Det var då jag drog ner rullgardinen. Jag har varit gift en gång, jag har ett barn. Nu är min dotter så pass stor att hon är terränggående. Hon klarar sig själv och jag har gjort mitt. Jag är jättenöjd med min tillvaro. Det enda jag har dubier för är det här jävla skattesystemet som vi har i Sverige. Får du behålla en och femtio på en tia så får du vara glad! Det är sinnessjukt, det är kriminellt. Snart får man väl betala skatt för att gå på herrummet, muttrar Ulf.

Filmerna om Jönssonligan har gjort honom till en av våra folkkäraste skådespelare, men han har inga planer på att göra scencomeback.

– Kulturen är för flummig idag och det som är kommersiellt är övermaga kommersiellt. Titta på de stora teatrarna. Stadsteatern håller på att göra slut på anslagen och någon publik finns det ju inte. Dramaten är bara en enda röra. Operan sprätter pengar omkring sig och har ingen publik i salongerna. Det är inte konstigt. Biljetterna kostar ju uppemot 1 500 kronor styck! Det säger sig självt att jag är väldigt glad över att jag inte är med i det sammanhanget, har Ulf tidigare sagt.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN