LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför väljer Ulf Brunnberg att leva ensam: ”Ingen står ut med mig”

21 dec, 2023 
AvOla Lagerström
Ulf Brunnberg
Han har inte kilat stadigt med någon kvinna på evigheter och trivs alldeles utmärkt med att vara ungkarl.
– Det jag tycker är intressant idag är att vara vän med det motsatta könet, säger Ulf Brunnberg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jan Emanuels dom mot David Batra som julvärd: ”Han kan funka som Kalle Anka”Brand logo
Jan Emanuels dom mot David Batra som julvärd: ”Han kan funka som Kalle Anka”

Sedan Ulf Brunnberg, 76, skilde sig från ex-hustrun Gunilla Brunnberg, 61, i slutet av 1990-talet, har han legat lågt på relationsfronten. Någon kvinna har inte funnits med i bilden på många år, berättar Ulf för Hänt.

– För ungefär sex, sju år sedan kom jag till insikt med att det här med damer får vara ett överstökat kapitel. Jag vill slippa konflikter och kontroverser och istället kunna leva mitt eget liv. Det fanns inget dramatiskt i det beslutet. Jag tog bara sked i vacker hand och försökte acceptera ett liv som ensam! Jag har aldrig mått så bra som de senaste sex, sju åren. Det är jätteskönt, säger Ulf utan minsta bitterhet på rösten.

det här är Ulf Brunnberg

Namn: Hans Ulf Brunnberg.

Född: 7 april 1947.

Stjärntecken: Vädur.

Äter gärna: Frikadeller med dillsås.

Dricker gärna: Smoothies.

Så mår jag: Bra, men det kan ju gå på fem minuter, sedan försvinner man från jordens yta. Det insåg jag på ett tidigt stadium. Inget varar för evigt. Å andra sidan är jag 76 och går mot 77, så det känns som att jag fått facit på väldigt mycket. Varje vecka är det någon som faller ifrån. Det är inte klokt, alltså! Jag lever så mycket jag kan i nuet.

Annons

Ulf, som blivit folkkär tack vare Jönssonligan-filmerna, berättar att han till skillnad från många manliga skådespelarkollegor aldrig anammat det promiskuösa livet.

– Det måste vara jobbigt att ständigt tänka på att ”ligga” och ”jaga”, konstaterar han.

De kvinnor som försöker lägga in en stöt på Ulf märker ganska snart att han inte är intresserad av något förhållande.

– Det jag tycker är intressant idag är att vara vän med det motsatta könet. Att vara kompisar, helt enkelt!

Därför har Ulf Brunnberg inte så många vänner: ”Väldigt snäv”

Ulf har slagit ner sina bopålar på Lidingö utanför Stockholm. Där bor han i en arkitektritad villa. Han har sjötomt och en 30 meter lång sandstrand. Han är mycket av en ”hemmakatt”, berättar han.

– Jag har åtta, nio kompisar som jag håller kontakt med. Ibland åker jag hem till någon kompis och äter middag, eller så kommer någon kompis hem till mig. Jag umgås i lagom portioner. Tre timmar i taget räcker gott och väl för mig, sedan är jag nöjd. Jag har en väldigt snäv vänskapskrets.

Annons

Ulf berättar att han aldrig hyst några större framgångar på just kärleksfronten. Felet ligger hos honom själv, medger han självkritiskt.

– Jag är superpedant, jag är som en jäkla Bristvål, hela jag. Det finns inte på kartan att det är skit under naglarna. Jag är så himla noga med allt. Dessutom har jag väldigt fasta rutiner. Det passar ingen. Det visar sig alltid att det inte funkar för mig. Ingen står ut med mig, knappt ens jag själv, skrattar Ulf vars enda riktigt fasta punkt i tillvaron är dottern Lovisa Brunnberg, 27.

– Allt som handlar om henne är en fröjd! Det går bra för henne. Hon är projektledare på Novus. Hon är skitduktig och jätteuppskattad, vad jag förstår, och så är hon en duktig bloggare, men så har hon också två föräldrar som varit väldigt angelägna om henne – hela vägen, fortsätter Ulf och syftar på honom själv och ex-hustrun Gunilla.

– Jag har aldrig styrt Lovisa, men varit bestäm med rutiner och avgränsningar. Jag har pratat med henne på ett vuxet vis sedan hon var tre, fyra år. Det funkar inte att gulla som en jävla hundvalp! För att lyckas med ett barn måste man mejsla sig fram, man måste vara en skicklig skulptör. Jag har bara ett barn. Det finns folk som har fem. Hade jag fått tre så hade jag varit död idag!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Anders Jahrner/TT

Annons