LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

"Tydligen är det förenat med livsfara att ha sportlov"

12 feb, 2015 
AvLeif Schulman
leif schulman
Ibland borde vissa program förses med en Klass 1-varning. För nu börjar det faktiskt bli fånigt i morgonsofforna.
Annons

Allt sedan SMHI började införa vädervarningar på en fyrgradig skala är i stort sett varje vädertyp farligt. Förr i världen kunde TV-meteorologerna konstatera att de skulle regna 30 mm och blåsa 20 meter per sekund, och tittarna kunde dra sina egna slutsatser av detta. I dag heter det Klass 2-varning, eller ”stormsmocka” på kvälltidningsspråk.

Nu hakar andra tv-program på. Varje säsong har sina faror och i morgonsofforna på ”Nyhetsmorgon” och ”Gomorron Sverige” sitter numera läkare och andra experter och utfärdar klass-varningar för olika faser av tillvaron. Priset togs, som vanligt, av TV4.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Mikael Sandström in action. Foto: TV4
Mikael Sandström in action. Foto: TV4

Där satt Mikael Sandström, läkaren som är expert på allt (inklusive solbränna), och pratade om faror inför sportlovet. Det mest uppenbara var förstås risken för benbrott (klass 3-varning, troligtvis). Men i den sköna fjällvärlden lurar faror bakom varje snödriva.

När doktor Sandström gått igenom hela listan slutade han med att redogöra för hur vi skulle klara oss ifrån åksjuka i bilen upp till fjällen. Tittarens slutsats: att ha sportlov är förenat med livsfara. Eller åtminstone försedd med klass 3-varning.

Ha en trevlig tv-vecka. På egen risk!

Leif Schulman/TV-chef

Annons