LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

"Tydligen är det förenat med livsfara att ha sportlov"

12 feb, 2015 
AvLeif Schulman
leif schulman
Ibland borde vissa program förses med en Klass 1-varning. För nu börjar det faktiskt bli fånigt i morgonsofforna.
Annons

Allt sedan SMHI började införa vädervarningar på en fyrgradig skala är i stort sett varje vädertyp farligt. Förr i världen kunde TV-meteorologerna konstatera att de skulle regna 30 mm och blåsa 20 meter per sekund, och tittarna kunde dra sina egna slutsatser av detta. I dag heter det Klass 2-varning, eller ”stormsmocka” på kvälltidningsspråk.

Nu hakar andra tv-program på. Varje säsong har sina faror och i morgonsofforna på ”Nyhetsmorgon” och ”Gomorron Sverige” sitter numera läkare och andra experter och utfärdar klass-varningar för olika faser av tillvaron. Priset togs, som vanligt, av TV4.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Mikael Sandström in action. Foto: TV4
Mikael Sandström in action. Foto: TV4

Där satt Mikael Sandström, läkaren som är expert på allt (inklusive solbränna), och pratade om faror inför sportlovet. Det mest uppenbara var förstås risken för benbrott (klass 3-varning, troligtvis). Men i den sköna fjällvärlden lurar faror bakom varje snödriva.

När doktor Sandström gått igenom hela listan slutade han med att redogöra för hur vi skulle klara oss ifrån åksjuka i bilen upp till fjällen. Tittarens slutsats: att ha sportlov är förenat med livsfara. Eller åtminstone försedd med klass 3-varning.

Ha en trevlig tv-vecka. På egen risk!

Leif Schulman/TV-chef

Annons