Artikeln innehåller reklamlänkar

Therese kallar Ullared sitt andra hem – går back 35 000 kr

Therese kallar Ullared sitt andra hem – går back 35 000 kr

Tvåbarnsmamman Therese älskar att shoppa på Ullared. Samtidigt har hon enorma skulder. När Lyxfällans experter Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk sätter ner foten bryter Therese ihop.

I kvällens Lyxfällan i TV3 får experterna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk en stor utmaning.

34-åriga tvåbarnsmamman Therese från Svalöv har en skuld som delvis ligger hos inkasso och Kronofogden. Trots detta lägger hon stora pengar på shopping. Favoritsysselsättningen är att besöka varuhuset Ullared.

– Ullared är verkligen en magisk plats. Jag älskar att handla, trots att jag vet att jag kanske inte alltid har råd. Jag kan koppla av när jag är på Ullared. Det är mitt andra hem, säger Therese i Lyxfällan.

Förutom att Therese shoppar mycket lägger hon också stora summor på cigaretter, hämtmat och sina 13 marsvin. Stressen över ekonomin har gett henne hjärtklappning och huvudvärk. Hon har också skuldkänslor mot sina två barn.

– Jag vill kunna ta mina barn till ett badhus och bada, men det kan jag inte i dagsläget, säger Therese.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

När Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk har gått igenom Thereses ekonomi på budgettavlan visar det sig att hon går back 35 000 kronor varje månad.

Therese har också fått en faktura på 242 000 kronor från Trafikförsäkringsföreningen för bilar hon säger att hon aldrig ägt. Det tycker Magdalena Kowalczyk är märkligt.

– Ringde du till trafikförsäkringsföreningen och sa, “vänta nu, här är det någonting som inte stämmer”? frågar Magdalena Kowalczyk.

– Nej. Det kom som en chock. Sen så förträngde jag det. Jag tänkte, tänker jag inte på det så finns det inte, säger Therese.

– Vi kan inte hjälpa någon som, “jag tittar åt andra hållet så kanske det försvinner”. Och dina barn blir inte hjälpta av att du tittar åt andra hållet, säger Magdalena Kowalczyk.

Det blir för mycket för Therese och hon brister i gråt. Framför kamerorna flyr hon från mötet med Lyxfällans experter.

Magdalena följer efter Therese och tröstar henne.

– Jag fattar att det inte är roligt att höra alls. Det är inte det. Men folk som bryr sig och vill hjälpa måste våga säga de jobbiga sakerna också, säger Magdalena Kowalczyk.

LÄS OCKSÅ: Otäcka bilolyckan i Lyxfällan – Josefin, 25, förd till sjukhus

LÄS OCKSÅ: Fynda höstens ryggsäck – designerväskor till reducerat pris

FOTO: TV3

FRÅN FÖRSTASIDAN