Två deltagare kastas ut ur Big Brother

Under en fest i "Big Brother"-huset trakasserade två manliga deltagare en kvinna i huset. Nu slängs de ut.

Det var under en fest i huset i går som sändningen på nätet plötsligt avbröts. Två manliga deltagare höll kvar en kvinna i ett rum och betedde sig trakasserande mot henne.

Under fredagens eftermiddag gick “Big Brother” ut på sin egen sajt och på sin Facebook-sida med vilka de två deltagarna var:

“Under en fest i natt uppförde sig John och Philip trakasserande  i “Big Brother”-huset. Beteendet är inte acceptabelt och därför diskvalificeras båda från tävlingen “Big Brother” och måste lämna huset”, meddelar “Big Brother” på den officiella hemsidan.

john-og-philip

Philip och John slängs ut med omedelbar verkan. Foto: Kanal 9

Produktionen, som hela tiden övervakar deltagarna, kritiseras för att inte ha ingripit.

– Produktionen följer sändningen dygnet runt. De har inte uppfattat att dörren var blockerad för henne. Därför ingrep de inte. Det är vi skarpt kritiska till. Det här ska inte kunna hända igen, säger Dan Panas, presschef på Kanal 9, till Aftonbladet och fortsätter:

– De såg inte att dörren var blockerad för henne. Vi kommer inte att polisanmäla på grund av att hon inte har uttryckt en önskan om att göra det. Om hon ändrar åsikt i frågan så kommer vi hjälpa henne utan att tveka det minsta. Hon har tillgång till psykolog och andra nyckelpersoner i produktion som finns där för henne.

Den kvinnliga deltagaren har talat med andra deltagare och beskrivit händelsen som “obehaglig”.  Sändningen på nätet har brutits i omgångar under fredagen. Även John och Philip kommer tvingas träffa psykologer.

Under onsdagen friade John till Julia och de förlovade sig. Julia lämnade dock huset under gårdagens livesändning.

Senaste nytt