TV4:s ursäkt efter missen i Nyhetsmorgon: ”Fungerar inte”

Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon på TV4

I söndags var Anders Pihlblad programledare för Nyhetsmorgon. Flera tittare reagerade då på att övergången mellan inslagen var hackig – nu går TV4 ut med en offentlig ursäkt.

Anders Pihlblad, 51, är ett välbekant ansikte för TV4-tittarna då han under många år jobbat som politisk reporter på kanalen samt som programledare för Nyhetsmorgon. Anders hyllas ofta för sin insats i morgonshowen och när han i juli avslöjade att han skulle försvinna från programmet under en tid var det många tittare som blev besvikna.

”En vanlig dag på jobbet. Men nu semester! Hoppas alla har en fin sommar”, skrev Anders Pihlblad i ett inlägg på Instagram.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Flera tittare var snabba på att kommentera att de skulle sakna TV4-profilen i rutan.

”Njut, men kommer att sakna dig, du e bäst”, skrev en person vid tillfället.

Under semestern har Anders Pihlblad varit flitig med att uppdatera sina följare om vad han har haft för sig. Tillsammans med maken Henrik Alsterdal, 39, har han bland annat varit i Spanien samt i skärgården.

Nu är dock både Henrik och Anders tillbaka efter ledigheten och Anders Pihlblad har återgått till sitt jobb som programledare för Nyhetsmorgon medan Henrik Alsterdal återigen syns varje vardagseftermiddag i Efter fem.

Tittarnas ilska efter missen i Nyhetsmorgon

I söndags var det just Anders Pihlblad som styrde skutan i Nyhetsmorgon och i ett inlägg på Facebook berättade TV4 vad som skulle visas i programmet.

Flera tittare har skrivit hälsningar och hyllningar till Anders i kommentarsfältet.

”Bästa fina Anders du är så bra”, skriver en person.

Men en hel del tittare har reagerat på att det flera gånger under sändningen blev lite märkliga övergångar och att överviktsforskaren Erik Hemmingsson blev avbruten mitt i en mening.

Ni kan väl ändå inte klippa för reklam mitt i hans mening?”, skriver en tittare.

”Men nu får ni ge er. Övervikt, vår stora folksjukdom och ni klipper för den tjatiga reklamen innan han fick prata till punkt”, skriver en annan.

Nu väljer TV4 att ge sig in i kommentarsfältet och ge en förklaring till att det blev som det blev.

”Vi har lite tekniska problem just nu. Anders hörsnäcka fungerar inte som den ska så han hörde inte kontrollrummet när det var dags att bryta för reklam. Vi beklagar detta och jobbar på att åtgärda problemet!”, skriver kanalen i en kommentar.

FOTO: TV4, Eero Hannukainen/TT