LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4:s svar på tittarnas kritik – efter ändringen i Robinson-finalen

27 maj, 2019 
AvOla Brising
Robinson-finalen brukar sluta med ett öråd. Men i år var det en hinderbana istället, något flera tittare irriterade sig på. För ett par TV4-tittare kändes det som om hinderbanan var anpassad helt för Klas. Därför riktar de nu kritik mot TV4.
Annons
Efter Fias finalsvek i Robinson - det viskade Bonnie i hennes öraBrand logo
Efter Fias finalsvek i Robinson - det viskade Bonnie i hennes öra

Under söndagen sändes Robinson-finalen på TV4, och precis som de flesta tittare väntade sig, och hoppades på, så vann Klas Beyer, 30, slutligen över Fia Grönborg, 23, Emilio Strukelj, 28, och Bonnie Barria (f.d. Almerstedt), 45. Men istället för att som tidigare utse vinnaren genom ett öråd, började det hela med att Bonnie röstades ut i örådet.

Därefter fick Klas, Emilio och Fia istället tävla mot varandra. Först i en balanstävling där Emilio åkte ut, och sedan fick Klas och Fia tävla mot varandra i en hinderbana – en tävling Klas vann utan några större bekymmer.

Tittarnas missnöje över ändringen

De flesta TV4-tittare verkar nöjda med slutresultat, eftersom man ser Klas som en värdig vinnare. Dock var det ett par stycken som irriterade sig på att finalen avslutades med en hinderbana istället för det öråd som har avslutat de flesta tidigare säsonger av dokusåpan. En person skriver till Hänt:

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Det känns fel på något sätt att det inte var ett öråd i slutet. Det har alltid varit öråd tidigare. Tänk om några andra hade varit kvar i finalen? Många av deltagarna spelade ju i programmet, eftersom att det skulle sluta med öråd. Som när de pratade om att det var smart att ha Sebastian kvar, för att han ändå skulle ha blivit utröstad i ett öråd. Tänk om han hade varit kvar och vunnit. Då tror jag inte alla hade varit lika glada över den här sluttävlingen”.

TV4 svarar efter att ha tagit del av kritiken genom den exekutive producenten för Robinson, Joel Bendrik:

– Det har inte alltid varit öråd och i år ville vi överraska deltagarna genom att göra så här. Vi vill alltid att finalen ska vara en överraskning, både för deltagarna och för tittarna.

Hinderbanan anpassad efter Klas förutsättningar?

Ytterligare en tittare kommer dock med desto skarpare kritik. Personen i fråga skriver i ett mejl till Hänt:

Annons

”Oavsett om alla tycker att rätt person vann… Var det inte konstigt att hinderbanan i finalen var helt anpassad efter Klas förutsättningar? Lill-tjejen Fia hade ju inte en chans att vinna. Totalt omöjligt att de skulle kunna sluta annorlunda”.

Fia, som förlorade i hinderbanan mot Klas, berättar för Hänt om känslorna direkt efter förlusten, och var faktiskt inte alls särskilt ledsen:

– Det kändes så jävla skönt att allting var slut och att man skulle få komma hem igen. Klart att jag var besviken men mest glad över att allt var över.

Fia jobbar till vardags som marknadskoordinator i fotbollslaget Brommapojkarna, där hon även spelar fotboll. Under söndagen satt hon hemma med familjen och tittade på finalen. Och hon håller inte med i kritiken mot hur TV4 la upp finalen. Tvärtom tycker hon det var bra med ytterligare ett tävlingsmoment.

– Jag tycker att det var bra mycket roligare med en hinderbana i finalen än ett öråd. Jag visste sedan långt innan finalen att i princip alla deltagare hejade på Klas och att jag därmed hade förlorat oavsett vad i en röstning, speciellt med tanke på hur många från forna lag Nord som var där. Hinderbanan gav mig iallafall en chans till seger, förklarar hon.

FOTO: TV4

Annons