TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4:s svar om Sofia Geite och Maria Forsbloms relation

08 jan, 2020 
Sofia Geite och Maria Forsblom
I december har Sofia Geite varit programledare för Nyhetsmorgon vid flera tillfällen.
Nu undrar många tittare ifall Sofia och TV4-profilen Maria Forsblom är syskon.
– Fantastiskt lika varandra, skriver en person i en kommentar.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

Tv-profilen Maria Forsblom, 33, är ett välbekant ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna. De senaste månaderna har vi fått se allt mer av henne i programmet. Anledningen till detta är att hon ersätter Jenny Alversjö, 45, som är sjukskriven efter att ha drabbats av en stroke i höstas. Numera styr Maria skutan tillsammans med Steffo Törnquist, 63, varannan vecka.

– Det var jätteroligt. Han är himla kul, en kul prick att köra med, sa Maria Forsblom till Hänt efter den första sändningen ihop med Steffo.

Sofia Geite i TV4:s Efter fem

En annan person som börjat synas allt mer på TV4 är Sofia Geite, 37. Det var inför säsongspremiären av Efter fem i höstas som kanalen avslöjade att Sofia kommer att vara programledare tillsammans med Axel Pileby, 33, varje torsdag och fredag.

Axel och Sofias första sändning gick inte direkt som planerat. Mitt i direktsändning slutade Sofia Geites mikrofon att fungera.

– Jag vet inte exakt vad det var men ljudteknikern kom fram sen och berättade att det faktiskt höll på att börja brinna. Jag vet faktiskt inte varför. Det kan vara för de härliga premiärnerverna hos mig och Axel gjorde att allting blev väldigt varmt i studion, sa Sofia i programmet.

Annons

Är det Maria Forsbloms syster?”

I sociala medier har följarna kunnat se att Sofia och Maria har kommit varandra väldigt nära. Eftersom de jobbar olika tider är det svårt för vännerna att ses så ofta som de vill men då och då dyker det upp bilder på dem på Instagram.

I kommentarsfältet till en bild på Sofia Geite och Maria Forsblom är det flera människor som påpekar att de är väldigt lika varandra. Många undrar ifall TV4-profilerna är syskon.

”Jag tycker att du och Maria är som tvillingsystrar”, skriver en person.

”Är det säkert att ni inte är enäggstvillingar? Så fiiina och så fantastiskt lika varandra”, skriver en annan.

Efter att Sofia Geite gjorde ett par inhopp som programledare för Nyhetsmorgon under jul och nyår var det ännu flera personer som blev nyfikna på deras relation.

”Är det Maria Forsbloms syster Sofia Geite så lika”, skrev en nyfiken tittare i en kommentar, varpå TV4 svarar:

”Maria Forsblom och Sofia Geite är inte tvillingar, bara lika!”

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

Annons