LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4:s svar efter tystnaden om Leif Mannerström

02 apr, 2020 
TV4:s svar efter tystnaden om Leif Mannerström i Sveriges mästerkock
I år gjorde Leif Mannerström sin sista säsong av Sveriges mästerkock.
Men i säsongens sista avsnitt under gårdagen nämndes det inte.
Nu berättar TV4 om tystnaden.
Annons
Finalen i Sveriges mästerkockBrand logo
Finalen i Sveriges mästerkock

2011 drog Sveriges mästerkock igång på TV4 för första gången och sedan dess har vi varje år fått se Sveriges bästa amatörkockar tävla om ett kokbokskontrakt samt en vinstpott på 250 000 kronor.

Förra året var det Gabriel Jonson som kammade hem vinsten, och i år blev Sofia Henriksson den glada vinnaren!

– Det är så sjukt hur mycket man har krigat i det här köket bland alla duktiga kockar, jag fattar ingenting. Jag är Sveriges mästerkock 2020!!, sa Sofia när hon förstått att hon kammat hem vinsten.

Leif Mannerströms sista säsong av Sveriges mästerkock

I juryn har vi som vanligt sett trion Leif Mannerström, 79, Markus Aujalay, 48, och Mischa Billing, 53. Men så blir det inte i kommande säsonger av programmet. Årets säsong var nämligen den sista som vi ser Leif Mannerström i. Det bekräftade han själv under en pressträff i höstas, och förklarade vid tillfället att han helt enkelt vill lägga sin tid på annat framöver. Beslutet om att lämna programmet är helt och hållet hans egna.

Annons

Under gårdagen gjorde han sitt sista program, men någon avtackning eller annan uppståndelse kring det visades inte i programmet. Tv4 förklarar nu anledningen bakom det.

– Leif blev ordentligt överraskad och firad av sina kollegor och vänner i avsnitt 9. I finalen valde vi att lägga allt fokus på de duktiga finalisterna, säger Sara Johansson, exekutiv producent för Sverige Mästerkock.

Sorgen över Leif Mannerströms besked

När juryn gästade Nyhetsmorgon i början av januari tidigare i år uttryckte Micha Billing sorgen över Leif Mannerströms beslut att lämna Sveriges mästerkock. Hon berättade då att det för henne var svårt att se programmet utan honom.

– Det är svårt att säga, det är svårt att tänka sig en jury utan Leif, säger hon.

Några som inte var sena på att uttrycka sin sorg över att Leif Mannerström lämnar programmet var tittarna. På programmets Facebook-sida skrev tittarna sina tankar kring beskedet.

Tråkigt att Leif lämnar detta program men det är honom välförtjänt att få vara pensionär på heltid nu! Leif du blir saknad men aldrig glömd!”, skrev en bland många.

FOTO: TT, Tv4

Annons