TV4:s svar efter tittarnas undran om Björn Kjellman i Nyhetsmorgon

30 jul, 2020 
Björn Kjellman i Nyhetsmorgon
Skådespelaren Björn Kjellman gästade nyligen Nyhetsmorgon och berättade bland annat om sin tidigare okända sjukdomskamp.
Nu erkänner TV4 att ett visst moment i programmet inte hanns med.
Annons
Allt om Björn Kjellman
Allt om Björn Kjellman

Björn Kjellmans, 57, meritlista är lång. Under årens gång har han kommit att bli en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Även om Björn är van vid att vara framför kameran har han tidigare berättat för Hänt att han inte är allt för bekväm med att närvara i program där det handlar om honom själv.

Okända sjukdomstiden

I fredagens program av Nyhetsmorgon kunde TV4-tittarna dock se honom i tv-rutan. Skådespelaren var då inbjuden som sommargäst och berättade både om det ena och det andra. Björn avslöjade bland annat hur hans hälsa hade sett ut under våren och det framkom då att han hade drabbats av coronaviruset.

– Det var inte kul att ha, det kan man verkligen inte säga. Men eftersom jag inte var en av de mer drabbade och… Det var segt. Det höll på och vandrade runt och var på många olika sätt. Man var sjuk på lite olika ställen, olika dagar kändes det som.

Film- och teaterbranschen har varit en av de mest utsatta under den pågående pandemin eftersom inspelningar och föreställningar tingats ställas in, vilket även påverkat Björn.

Annons

Trots detta och sjukdomstiden så verkade skådespelaren nöjd med våren. Han hade fått tid till att göra annat och planera framåt. Tack vare några inspelningar som blivit av kände han inte heller någon direkt stress över ekonomin.

Glädjen över framtiden

Framåt ser det inte heller ut att vara någon panik för Björn yrkesmässigt. Han känner sig nämligen lyckligt lottad som faktiskt har arbete kvar trots pandemin. Under hösten blir repetitioner inför musiken Forever Piaf, där han spelar mot bland annat Malena Ernman och Beata Ernman. 

Det har dock blivit ändrade planer då musikalen till en början skulle ha haft premiär i september men nu istället tvingats skjutas fram till januari nästa år.

Missen i direktsändningen

Efter sändningen av Nyhetsmorgon publicerades en bild på programmets Instagram-konto. På bilden syntes programledarna Johan Macéus, 46, och Sofia Geite, 37, tillsammans med Björn. I texten tillhörande inlägget tackade de skådespelaren för intervjun och uppmuntrade följarna till att gå in och titta på den.

Annons

Bland kommentarerna under inlägget syns en hel del glada TV4-tittare som sett inslaget. Men det visar sig även finnas en viss sak som tittarna reagerat på. Björn hade nämligen inte fått möjlighet till att svara på en viss fråga.

”Björn hann inte berätta vilket sommarställe han gillar”, skriver en tittare.

Detta varpå TV4 valt att svara på tittarens kommentar och erkänner missen.

”Tyvärr hann vi inte med i programmet. Han hade inte någon specifik plats utan bara vid vattnet i Skåne eller Blekinge”.

FOTO: TV4

Annons