Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4:s besked: Därför saknas Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

15 feb, 2019 
Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon
Steffo Törnquist syns ofta tillsammans med Jenny Strömstedt i TV4:s Nyhetsmorgon. Men i fredags var det en annan uppställning i studion – nu berättar kanalen varför.
Annons

I fredags var det Soraya Lavasani, 36, och Steffo Törnquist, 63, som var programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Vanligtvis brukar Soraya synas i rutan med sin parhäst Jesper Börjesson, 48, medan Steffo ofta står med Jenny Strömstedt, 46, vid sin sida.

Under programmets gång visade de bland annat inslag om hur man fixar tillvaron efter en skilsmässa och hur man tillagar en pannbiff på bästa sätt, något man bjudit in silvermedaljörerna från kock-VM, Sebastian Gibrand och Tommy Myllymäki, för att visa.

TV4-tittarnas fråga under sändningen

På TV4:s Facebooksida har kanalen lagt upp en bild på dagens programledarduo med bildtexten:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”God morgon, Nymo-vänner! Starta dagen med Soraya och Steffo.”

I kommentarsfältet är det tydligt att många är glada över att se just dessa i studion, men det är även ett par stycken som undrar hur det kommer sig att det är just Steffo och Soraya som är programledare tillsammans. Vanligtvis är det nämligen Jenny och Steffo som leder Nyhetsmorgon på fredagar.

Annons

”Saknar Jenny Strömstedt tillsammans med Steffo. Ser gärna ett svar från TV4”, skriver en person.

”Saknar Jenny med Steffo, varför byta bort en trevlig programledare?”, undrar en annan.

Nu har kanalen valt att gå in i kommentarsfältet och besvara tittarnas frågor:

”Vi har inte alls bytt bort Jenny! Men hon jobbar ju också med Brottsjournalen bland annat, och även programledare måste få vara lediga ibland”, skriver de i en kommentar.

Många TV4-tittare uppskattar Jenny och Steffo som programledarduo. De lyckas ofta skapa rubriker med sina direktsändningar. Detta hände bland annat tidigare i år när de inledde ett avsnitt på ett minst sagt trevande sätt. Steffo började då med att berätta att han hade tappat sin kaffe på väg till jobbet. Sedan kom det ett högljutt pling-ljud från Jennys mobil.

– Ehh… ska vi stänga av dom där, frågade hon skämtsamt efter missen.

Vi hoppas att den folkära duon snart är tillbaka i rutan!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Facebook

Annons