Artikeln innehåller reklamlänkar
Idol 2023 marknadsföring banner

TV4:s svar efter tittarnas kritik mot trisskrapet i Nyhetsmorgon

04 jul, 2019 
Nyhetsmorgon triss på TV4
Under trisskrapet i Nyhetsmorgon brukar programledarna prata med gästerna om vad de ska göra för vinstsumman. Vissa tittare upplever att samtalet förtar spänningen i inslaget – nu besvarar TV4 kritiken.
Annons
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring

I torsdags var det återigen dags för Maria Forsblom, 36, och Sebastian von Sivers Haage, 32, att vara programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Duon har synts tillsammans i rutan hela veckan och anledningen till att Sebastian är med i programmet är på grund av att flera av personerna i originaluppsättningen befinner sig på semester.

Som vanligt skrapades det Triss i Nyhetsmorgon i torsdags. Trisskrapet är en stående del i programmet och leder ofta till många glada miner i studion.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Senast Maria Forsblom brast ut i ett glädjevrål under ett trisskrap var när Gunnar Åsberg skrapade hem en riktig storvinst. Efter att ha medverkat i Nyhetsmorgon blev han nämligen fem miljoner kronor rikare.

– Åh herregud!, sa Maria samtidigt som hon omfamnade den nyblivne mångmiljonären.

Gunnar Åsberg berättade att en del av pengarna kommer gå till alla deras barn och barnbarn, vilket fick Maria att tillägga:

Annons

– Ett hjärta av guld och ett bankkonto fyllt med miljoner.

Även tittarna blev överlyckliga av Gunnas Åsbergs storvinst. I kommentarsfältet på Nyhetsmorgons Facebook-sida vällde gratulationerna in.

”Stort Grattis till er, blev sååå himla glad för er skull så tårarna kom”, skrev en person vid tillfället.

TV4 besvarar tittarnas frågor efter trisskrapet i Nyhetsmorgon

Under Triss-inslagen är det vanligt att programledarna pratar med sina gäster om vad de vill göra med vinsten. En resa eller ett nytt fordon brukar då stå högt upp på listan.

Även i torsdags pratade Maria Forsblom och Sebastian von Sivers Haage med trisskraparen, något som fått en tittare att reagera starkt.

”Varför måste ALLA programledare prata oavbrutet under triss skrapet?? Det förstör hela spänningen och är otroligt”, skriver personen i en kommentar på Facebook.

Liknande kommentarer är återkommande i TV4:s sociala medier-kanaler. Nu ger kanalen sina tittare ett svar.

Annons

”Tråkigt att du känner så! Jag skulle gissa att det beror på att både de som skrapar och många tittare tycker att det är trevligt med lite konversation mitt i det nervösa. Dessutom får vi veta lite mer om den som skrapar. Ibland kommer det fram riktigt roliga historier om hur de skrapade lotten som tog dem till rutan! Andra gånger får vi veta vad de ska göra för slanten”, skriver TV4 i en kommentar.

Annons