Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4:s svar efter tittarnas kritik mot inslaget i Nyhetsmorgon

Maria Forsblom i Nyhetsmorgon på TV4

Nyhetsmorgon-tittare riktar kritik mot TV4 efter ett inslag om accessoarer med modeskribenten Emilia de Poret. Nu väljer kanalen att besvara personerna i kommentarsfältet på programmets Instagram-konto.

I söndagens avsnitt av Nyhetsmorgon var det dags för Maria Forsblom, 32, att vara programledare. Med sig i studion hade hon bland andra modeskribenten Emilia de Poret, 42, som visade upp sommarens trendigaste accessoarer. På TV4:s hemsida har man listat alla de accessoarer som visas upp under inslaget. På listan står där märken som ATP Atelier, Cos, Dagmar, Nathalie Schuterman, Flattered och Rodebjer, vilka samtliga inte riktigt tillhör budgetkategorin.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Det är just det här som ligger till grund för att flera tittare nu hör av sig till Nyhetsmorgon och riktar kritik mot att TV4 väljer ut produkter som många av deras tittare inte har råd med.

Tittarnas kritik mot inslaget med Emilia de Poret i Nyhetsmorgon

Det är i kommentarsfältet på Nyhetsmorgons Instagram-konto som tittarna uttrycker sina åsikter.

”Jag trodde att tv4 och nyhetsmorgon var ett program för alla, oavsett samhällsklass? Varför bara visa accessoarer för de med mer pengar än att tipsa om vad de med mindre ekonomi kan göra för att piffa upp sig, precis som de med bättre ekonomi?”, skriver en person i en kommentar och fortsätter:

”Dessutom, fult att stå att kommentera att skor med kardborreknäppning skulle vara sämre än de finare skor som visades idag. Faktiskt tröttnat på er klasskillnad. Nu är jag inte bland de sämst lottade i samhället, men tycker ändå att det är för mkt tips åt de med pengar”.

En annan missnöjd TV4-tittare kommenterar:

”Varför inte tipsa om kläder o accessoarer för de med en snålare ekonomi? Varför alltid finaste o dyraste sakerna? Samt varför klanka ner på skor med kardborreknäppning som ni gjorde idag? Funderat på detta en längre tid och nyhetsmorgon är väl för alla, oavsett tips, råd och vad ni har för teman ni har?”

Nu har TV4 valt att besvara tittarnas kritik mot inslaget:

”Vi beklagar att du upplever Nyhetsmorgon på det här sättet. Morgonens inslag gav även tips från billigare kedjor, dock tar vi självklart vidare dina synpunkter till redaktionen”, skriver de i en kommentar på Instagram.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!