Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4:s svar efter tittarnas frågor om matsvinnet: ”Händer tyvärr”

Kockarnas kamp på TV4

TV4 visar en rad olika matlagningsprogram och detta har lett till att många tittare undrar vad som händer med matsvinnet.
På kanalens hemsida väljer man nu att besvara frågan.

Idag är det premiär för en ny säsong av Kockarnas kamp på TV4. Förra året var det Thomas Sjögren, 28, som vann matlagningstävlingen och han blev därmed den yngsta någonsin att lyfta guldpokalen i TV4-programmet.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Nu ska åtta andra personer kliva in i ladan och göra upp om vinsten. Tidigare i år avslöjade TV4 att årets upplaga av Kockarnas kamp kommer bestå av såväl veteraner som unga kockstjärnor. Programledaren Pär Lernström, 39, menar att det är just detta som gör att säsongen är extra spännande.

”Det här är kontrasternas säsong. Några har aldrig tävlat tidigare medan andra har varit förberedda på proffsnivå sedan dag ett. Trots det blir det osäker utgång i varje tävling vilket gör det olidligt spännande”, sa han i ett pressmeddelande.

TV4:s svar om maten i programmen

Inför säsongspremiären av Kockarnas kamp har TV4 lagt upp ett klipp på Pär Lernström på Facebook där han uppmanar tittarna att inte glömma att slå på tv:n. I kommentarsfältet väljer flera personer nu att lyfta frågan om matsvinnet i programmet.

”Undrar över vad gör ni av kött och fisk som används i tävlingarna?”, skriver en nyfiken tittare och får medhåll.

TV4:s hemsida kan man få svaret på just den frågan, och det verkar som att det varierar från program till program.

”Maten som används i våra matprogram slängs inte bort. Produktionen bakom ett program består av ett stort team och maten går till medarbetare och deltagare. Det händer dock tyvärr ibland att exempelvis deltagarna i Sveriges mästerkock misslyckas med maten och den kanske inte alls smakar så bra eller blir oätbar – som tur är inträffar det inte så ofta”.

TV4 avslöjar även att man ibland donerar den mat som blir över till välgörande ändamål.

”När vi hade casting för uttagningen av Hela Sverige bakar så skickade vi alla kakor till Stadsmissionen”, skriver de.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!