TV4:s svar efter Nyhetsmorgon-profilernas kärleksfulla gest

Rania och Thomas i Nyhetsmorgon på TV4

Inför onsdagens Nyhetsmorgon la TV4 upp en bild på Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson på Facebook. Nu reagerar en tittare på en upptäckt i bilden.

I onsdag var det Thomas Ritter, 43, och Rania Shemoun Olsson, 44, som styrde skutan i Nyhetsmorgon på TV4. Duon har synts allt mer i rutan under sommaren då flera av personerna i originaluppsättningen är sig på semester.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Thomas och Rania har tidigare hyllats för sina insatser i programmet men efter måndagens avsnitt av Nyhetsmorgon var det flera tittare som riktade kritik mot profilerna. Detta efter en intervju med ryttarstjärnan Sara Algotsson Ostholt som förlorade sina hästar i en olycka.

Flera personer reagerade då på att Thomas och Rania inte lät Sara prata till punkt.

”En trevlig intervju men tråkigt av er att inte låta Sara prata färdigt vid några tillfällen utan att ni avbryter henne med nya frågor. Vi vill ju höra färdigt hennes svar skärpning. Lägg mer tid på era gäster”, skrev en person i en kommentar på TV4:s Facebook-sida.

Eftersom flera tittare skrev liknande kommentarer till inlägget valde kanalen att slutligen besvara dem.

”Noterat att ni är flera som har denna synpunkt och kommer att ta det vidare till redaktionen”, skrev TV4.

TV4:s svar efter frågan om Nyhetsmorgon-profilernas gest

Inför varje avsnitt av Nyhetsmorgon lägger kanalen ut en bild på den duo som kommer att synas i rutan under morgonen. Onsdagens inlägg är därför en bild på Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson.

Programledarna står ofta och håller om varandra på bilden, något som har fått en tittare att ställa en fråga i kommentarsfältet:

”Jag har alltid undrat över varför programledarna har armarna om varandra. Är det så på arbetsplatser numera?”

Nu väljer TV4 att besvara tittarens fråga i ännu en kommentar till inlägget.

”Hmm… jag tror det är för att de själva vill det. Ingen tvingar dem eller ber dem göra på ett särskilt sätt. Men jag kan tänka att det även blir så att kollegor får möjlighet att komma varandra närmare i mindre arbetsgrupper som i vår programledarfamilj”, skriver de.

FOTO: TV4

Senaste nytt