TV4:s reaktion på avhoppen i Bonde söker fru 2019

En adressändring avslöjar resultatet för en av bönderna i Bonde söker fru på TV4.

Tre brevskrivare och en bonde har hittills hoppat av årets Bonde söker fru.
Nu berättar TV4 om hur de hanterat situationen – något de inte visat för tittarna.
– Det är klart att det ställer till problem när deltagare väljer att åka hem, säger Clara Tengbom, exekutiv producent.

Bonde söker fru 2019 har skakats av flera avhopp. Så sent som i kvällens avsnitt väljer brevskrivaren Isabelle att lämna köttbonden Jimmy Olofssons gård efter högljudd diskussion kring att han inte visar nog mycket känslor – och heller inte lyssnar på tjejerna.

Förra veckan fick TV4-tittarn bevittna ett annat avhopp. Då valde brevskrivaren Minna Lindberg, 18, att lämna getbonden Oscar Fjärrstrand, 22.

– Jag har ju funderat lite faktiskt och jag känner väl ändå att jag har landat i att jag kommer att vilja åka hem, berättar Minna i programmet.

Efteråt förklarade hon sitt beslut med att hon upptäckt sidor av Oscar som inte tilltalade henne.

– Jag känner väl mest att det bara blev tydligare och tydligare att han är mer ytlig när det kommer till känslor.

Köttbonden André avbröt inspelningen

Som om inte detta vore nog så har brevskrivaren Sanna valt att lämna bonden Pelle Hansson Eds gård i förtid, och dessutom har en av bönderna valt att hoppa av programmet – mitt under inspelningen. Det var förra veckan som 24-åriga köttbonden André plötsligt satte ned foten och vägrade vara mer något mer.

– Jag känner egentligen ingenting. Inte med någon av dem, sa han om brevskrivarna och fortsatte:

– Jag kan inte lura mig själv och jag vill inte lura dem heller. Det bästa är nog om vi bryter här.

Nu väljer TV4 att berätta om avhoppen och hur det påverkat inspelningen av Bonde söker fru 2019.

– Det är klart att det ställer till problem när deltagare väljer att åka hem, men det går inte att styra över känslor. Det är det som är det svåra och samtidigt det fina med ett program som drivs av riktiga känslor och relationer – att man aldrig kan förutse vad som ska hända, säger Clara Tengbom, exekutiv producent för Bonde söker fru till Hänt.

Stödet efter avhoppen

I kvällens program kan tittarna se hur Jimmy Olofsson med tårar i ögonen tar emot beskedet att Isabelle lämnar honom, och senare får han stöd under ett samtal av programledaren Linda Lindorff.

– Vi försöker alltid stötta våra deltagare, både bönder och brevskrivare, på ett bra sätt. Hur det stödet ser ut varierar från situation till situation. Det viktigaste är att deltagarna känner att de får det stöd de behöver utifrån sina egna känslor, säger Clara Tengbom.

Programledaren Linda Lindorff har även hon uppmärksammat att avhoppen varit många och kommenterar det hela på sin blogg.

”Genom åren har vi i Bonde söker fru fått se hur tjejer ibland lämnar böndernas gårdar. Det har hänt även i år – och jag tycker inte alls det är så konstigt. Tvärtom. Bonde söker fru handlar om kärlek och många känslor uppstår längs vägen. Att vi får se tjejer som lämnar är bara ytterligare ett bevis på att det vi gör handlar om äkta känslor”, skriver hon.

Lindorff tycker samtidigt att det är spännande att se hur allt utvecklar sig.

”Jag tycker ändå att det alltid är härligt med det oförutsägbara som kärlek och attraktion ändå medför. Det är som är äkta och på riktigt känns verkligen och det är just det som gör Bonde söker fru så bra. Det är på riktigt. Det blir oförutsägbart. Och ofta, väldigt ofta, blir det kärlek”, skriver hon.

FOTO: TT