TV4:s plötsliga besked om Petra Nordlund McGahan

TV4:s plötsliga besked om Petra Nordlund McGahan

Efter år av frånvaro är Petra Nordlund McGahan tillbaka i tv-rutan för TV4:s räkning.
Nu berättar kanalen mer om profilens comeback.

TV4-profilen Petra Nordlund McGahan syntes ofta i tv-rutan, både i Nyhetsmorgon och som nyhetsankare. Men efter nästan 20 år på kanalen beslutade hon sig att lämna den helt 2018, för nya uppdrag. Där efter har hon bland annat synts som programledare i Brottscentralen.

När Petra huserade i Nyhetsmorgon jobbade hon bland annat ihop med Malou von Sivers och Bengt Magnusson.

– När Malou von Sivers gick på mammaledighet blev jag tillfrågad om jag ville vikariera för henne. Jag och Bengt Magnusson jobbade tillsammans i ett par år som nyhetsankare i Nyhetsmorgon. Det var jätteroligt, men jättejobbigt. Till skillnad från idag gjorde vi allt, både soffan och nyhetssändningarna, fem dagar i veckan, intervjuer och sändningar, och jag fick stiga upp kvart över tre fem dagar i veckan. Senare gick jag mer och mer över till Nyheterna på kvällen, har Petra berättat i en intervju med NSD.

Petra är gift med bankmannen Peter McGahan, och tillsammans har de barnen Fred, Björn och Anders. Hon har även bonusbarnen Henry och Julien. Familjen har bott många år i England, och livet med barnen kräver mycket tid.

– Jag är mamma och tar hand om mina barn. Det är mer än ett heltidsjobb, sa hon tidigare i en intervju med Expressen. Hon fortsatte:

– På måndagsmorgnarna ska jag pytsa ut fyra barn till tre olika skolor, bara en sån grej! Det är jättemycket med det.

I samma intervju berättade hon om sömnsvårigheterna hon idag lider av, något hon drabbats av efter åren på TV4.

– Men jag har alltid varit lättstörd. Jag tror det rubbade min sömnrytm när jag körde Nyhetsmorgon i så många år.

Petra Nordlund McGahan tillbaka på TV4

Men under gårdagen dök hon upp i tv-rutan igen, och ledde nyhetssändningarna klockan 19.00 och 22.00. TV4 berättar mer om Petras comeback på kanalen.

Petra Nordlund McGahan hoppar in som nyhetsprogramledare i sommar och är annars frilans från England”, skriver Liv Sander, pressansvarig på TV4, till Hänt.

FOTO: Tv4, TT

SENASTE NYTT!