Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4:s plötsliga ändring av Sommarkrysset – orden om beslut

Ändringen av Sommarkrysset på TV4

På lördag skulle TV4-tittarna egentligen ha fått se Sommarkrysset med Gry Forsell klockan 20.00. Nu meddelar kanalen att man har tagit ett nytt beslut om programmet.

För många människor är TV4:s Sommarkrysset synonymt med svensk sommar. Programmet återkommer varje år på kanalen och sedan en lång tid tillbaka är det Gry Forssell, 46, som intar scenen på Gröna Lund i Stockholm och guidar tittarna genom showen.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Årets säsong drog igång den 8:e juni och redan innan det första avsnittet släpptes avslöjade TV4 vilka artister som kommer att uppträda i Sommarkrysset i år. Listan utgörs av både svenska och internationella profiler, bland andra Ava Max, Benjamin Ingrosso, Måns Zelmerlöw och Bonnie Tyler. 

I ett pressmeddelande inför årets Sommarkrysset avslöjade Gry Forsell vilken artist hon mest ser fram emot.

– Det är otroligt kul att vi har en så härlig blandning av Sveriges bästa artister och att vi kan krydda med några internationella stjärnor. Själv är jag överlycklig att få se Jakob Hellman. Jag kan varenda textrad från hans legendariska skiva från 1989, berättade Gry Forssell vid tillfället.

Men det är inte endast musik som står på menyn i Sommarkrysset. Tittarna har även chans att vinna pengar genom att lösa det korsord som presenteras under programmets gång.

Därför byter Sommarkrysset sändningstid på TV4

Andra program som återkommer under sommaren är Lotta på Liseberg som också sänds på TV4. Förra veckan ställdes programmet in på grund av VM-matchen mellan Sverige och Kanada i fotboll.

I kommentarsfältet på TV4:s Facebook-sida uttryckte flera tittare en ilska mot att programmet ställdes in till förmån för sportsändningen.

”Är totalt ointresserad av fotboll, nu ser jag att vi inte kan se Lotta ikväll, det är inte okej enligt mig”, skrev en person i en kommentar.

De Sommarkrysset-fans som inte är intresserad av sport kan nu komma att bli lika besvikna, eftersom även detta program påverkas av fotbollen i veckan, något TV4 avslöjar i en kommentar på Facebook.

”Observera att Sommarkrysset alltså sänds på söndag den här veckan istället för lördag. Detta p.g.a. att det krockar med landslagets kvartsfinal mot Tyskland i Fotbolls-VM”, skriver de.

Till skillnad från Lotta på Liseberg skjuts alltså Sommarkrysset bara upp en dag, men återgår till den normala sändningstiden redan nästa vecka.

FOTO: Mattias Hansson/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!