Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4:s oväntade beslut efter händelserna i Love Island: “Går inte”

Därför har TV4 tagit beslutet att inte göra något för att ta bort getingarna på Love Island.

Sedan ett par veckor tillbaka rullar den andra säsongen av Love island Sverige på TV4 play – och precis som förra året kämpar deltagarna inte bara med att finna kärleken utan också med getingar. Nu förklarar TV4 varför de inte gjort något åt getingproblemet.
Här är allt du behöver veta om årets deltagare i Love Island 2019
Slå på ljud

Förra året var det premiär för Love Island Sverige på TV4 – dejtingprogrammet från Storbritannien där singlar åker till en villa i solen i hopp om att hitta kärleken.

Förra årets säsong blev en riktig succé. Programmet då slog nämligen tittarrekord på TV4 play när det dagligen strömmades cirka fem miljoner visningsminuter.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Inför den nya säsongen valde produktionen att rusta upp programmet rejält. De har 48 kameror som rullar dygnet runt alla dagar i veckan och 163 personer som jobbar med programmet. Den totala notan landar på 40 miljoner kronor, enligt Expressen.

Den påkostade säsongen är sedan en kort tid tillbaka igång för hösten och redan nu har tittarna kunnat se triangeldrama, kärleksintriger och romantik. Par har bildats och vissa har efter kort tid fattat stort tycke för varandra. Deltagare har fått lämna och det har också kommit in nya bombnedslag som har rört till det i grytan.

Problem med getingar i Love Island-villan

Sedan förra årets säsong finns det en sak som tittarna återigen kan se deltagarna kämpa mot – getingarna.

Både i Love Island UK och Love Island Sverige, som spelas in i Spanien respektive Grekland, får de kärlekssökande singlarna tampas mot getingarna som kommer och stör titt som tätt. Under höstens säsong av den svenska versionen har till exempel deltagaren Elin Öhman, 20, hunnit bli stucken av en geting i näsan. Förra året blev konsekvenserna av ett getingstick ännu värre när Johan Lundin, 29, tvingades uppsöka sjukhus.

Det var när Johan var på en dejt och skulle försöka få bort en geting från sin fot som han råkade bli stucken. Efter att foten svullnat upp bestämde sjukvårdare på plats att Johan skulle uppsöka sjukhus.

– Våra deltagares välbefinnande och säkerheten är självklart i fokus och produktionsteamet har nu vidtagit åtgärder för att minimera risken för att något liknande ska hända, sa förra årets exekutiva producent Lotta Andersson till Hänt vid tillfället.

TV4:s försvar efter getingsticken

Elin och Johan är bara ett par exempel på deltagare som har råkat ut för getingstick och problemet kvarstår uppenbarligen även den här säsongen. Därför kontaktade Nyheter24 Love island-produktionen för att fråga varför de inte löser problemet med getingarna.

David Lillemägi är exekutiv producent för programmet och förklarar att det inte bara är i Love Island-villan som det finns getingar, utan att det gör det på hela ön där villan ligger.

– Getingarna finns på hela ön Korfu, och vi har efter fjolåret vidtagit flera åtgärder för att minska antalet runt villan. Det handlar bland annat om besprutning av området vilket skett inför årets säsong, men också att vara extra noggranna med att inte lämna något framme som lockar getingarna, säger David Lillemägi till Nyheter24.

Han berättar också att alla vet om risken med getingarna, men att de är svåra att bekämpa. Därför kommer getingarna fortsatt få vara kvar vid Love Island-villan.

– Det går dock inte att hålla getingarna helt borta och risken för att bli stucken finns såklart. Alla har fått information om detta, och sjukvårdspersonal finns självklart på plats. I regel är det inte farligt men alla säkerhetsåtgärder finns på plats, säger David Lillemägi.

Love island sänds varje dag på TV4 play.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN