TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

TV4:s osäkra besked om Gladiatorernas framtid

15 aug, 2018 
AvLotta Gray
Gladiatorerna kommer inte att finnas med i hösten 2018:s tv-tablå. Nu svarar Tv4 på varför.
Alla undrar. Hänt har frågat. Det älskade programmet Gladiatorerna lyser med sin frånvaro och nu går spekulationerna om familjefavoriten ska läggas ned.
Annons

Gladiatorerna är ett av TV4:s stora lördagsunderhållningsprogram och lockar såväl stora som små. Men någon ny säsong verkar det inte vara tal om och nu undrar alla nyfiket vad som hänt.

– Vi har i dagsläget inte några planerade inspelningar av Gladiatorerna, men att vi kommer att visa den senaste säsongen av Gladiatorerna på TV12 i repris med start 26 augusti, berättar Malin Willers, presschef på TV4, till Hänt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Gladiatoterna är en svensk variant av det amerikanska TV-programmet American Gladiators från 1989, där vältränade män och kvinnor utmanar muskulösa män och kvinnor, så kallade gladiatorer, i olika grenar och utmaningar.

För utmanarna gäller det att samla ihop så många poäng som möjligt i ett antal grenar för att få försprång i en slutgiltig hinderbana.

Programmet har gått i hela elva säsonger, mellan 2000-2004 och 2012-2017 men helt plötsligt har det alltså inte dykt upp på tablån till hösten.

Annons

Det har under åren lockat miljonpublik men 2001 var det 1 506 182 tittare men verkar under åren tappat mark. Under förra året var det bara 714 000 som bänkade sig framför tv-soffan och kanske kan det vara så att programmet är på väg i graven på grund av sviktande tittarsiffror.

TV4 vill däremot inte ge något definitivt besked om Gladiatorernas framtid utan säger att det kan komma att spelas in igen.

– Det är inte alls omöjligt att Gladiatorerna dyker upp igen, försäkrar sig Malin Willers om till Hänt.

Gry Forssell , 45, har varit programledare sedan sex år, och tillsammans med backstegereportern Anders Timell, 52, har hon med van hand hanterat gladiatorer som Roger Zaphe, Peter Blaha, Mikael Spreitz, Cecilia Benjaminsson, Magdalena Kowalczyk och Elin Sundell.

FOTO: IBL, TV4

Annons