TV4:s ord om Kikki Danielsson i Lotta på Liseberg

TV4:s ord om Kikki Danielsson i Lotta på Liseberg

Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen gjorde succé i måndagens Lotta på Liseberg.
Men det fanns de tittare som saknade Kikki Danielsson.
Nu ger TV4 besked om artisten.


Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”
Slå på ljud

TV4:s Lotta på Liseberg har blivit ett självklart inslag i den svenska tv-sommaren. I elva år har Lotta Engberg, 57, lett allsången och med åren har den kommit att ta upp tittarkampen med SVT:s klassiker Allsång på Skansen, som leds av Sanna Nielsen.

I måndagens sändning av Lotta på Liseberg medverkade artister som Peg Parnevik, Anis Don Demina och William Segerdahl. Men Lotta hade ännu ett ess i rockärmen som hon kunde leverera under sändning. Ingen mindre än Lottas gamla radarpartner Elisabeth ”Bettan” Andreassen, 62, var nämligen inbjuden som hemlig gäst.

Hon fick uppdraget att sjunga låten Optimisten som önskats av en tittare. Och att döma av kommentarerna på TV4:s och Lotta på Lisebergs officiella Facebooksidor gjorde schlagerdrottningen Bettan stor succé.

”Bettan bäst i kväll”, skriver en tittare.

”Så bra ikväll. Så roligt att Bettan var med”, skriver en annan.

Lotta och Bettan bjöd till tittarnas förtjusning på en duett när de framförde den gamla Melodifestivalen-låten Dag efter dag. Men trots ett bejublat framträdande så var det något, eller snarare någon som saknades i programmet, enligt en tittare.

”Saknade Kicki Danielsson”, skriver personen.

Glädjebeskedet till TV4-tittarna

Faktum är att just Dag efter dag framfördes av inga mindre än Bettan och Kikki Danielsson, 68, när de under namnet Chips gick och vann hela Melodifestivalen 1982.

De två har under åren även samarbetat med självaste Lotta Engberg. För 18 år sedan gjorde supertrion succé i mellon 2002 med bidraget Vem é dé du vill ha, som slutade på en hedrande tredjeplats. Artisterna fortsatte sedan turnera tillsammans fram till 2004.

Så visst kan man förstå om en och annan kanske saknade Kikki i måndagens program. Men TV4 har lugnande besked att ge! De som vill ha en dos av Kikki Danielsson i sommar kommer också att få den.

För Hänt förklarar TV4 att Bettan var inbjuden specifikt för att sjunga önskelåten i måndagens direktsändning, och att Kikki är inbokad till programmet sedan en lång tid tillbaka. Hon är nämligen en av artisterna som kommer få äran att avsluta årets säsong av Lotta på Liseberg den 10 augusti! Finalen av programmet kommer också bli något alldeles extra. Utöver Kikki Danielsson medverkar även bland andra Måns Zelmerlöw, Wiktoria, samt Jill Johnson och Robin Stjernberg.

Kikki Danielsson var även med i förra årets säsong. Hon och Lotta Engberg fick då hela Liseberg att fullkomligt explodera när de dammade av sina gamla låtskatter.

Lotta på Liseberg sänds måndagar på TV4 och Cmore, klockan 20:00.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN