Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4:s ord efter Simons kritik mot ändringen av Bachelor

TV4:s svar på Bachelorn SImon Hermanssons kritik efter ändringen under inspelningen.

Efter att ha spelat in nya säsongen av Bachelor i en vecka fick årets bachelor Simon Hermansson veta att han skulle mötas av konkurrens då TV4 beslutat att ta in ytterligare en bachelor i programmet.
När Hänt pratar med Simon berättar han med ärliga ord om vad han tycker om TV4:s beslut.
– Kände mig väldigt sviken.

Den 7 oktober är realityserien Bachelor tillbaka på TV4. Nyligen avslöjades det att den här säsongen kommer vara väldigt annorlunda från tidigare.

Den stora förändringen i årets är att bachelorn Simon Hermansson, 29, inte är ensam om att dela ut rosor i denna säsong, vilket han först trodde att han skulle vara när han tackade ja till sin medverkan. För första gången någonsin finns det nämligen en till bachelor med i leken.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Det är i trailern för programmet som det visas hur tjejerna får reda på att de plötsligt har två killar att välja mellan. De alla blir oerhört chockade när de inser vad som hänt.

Inspelningarna av programmet ägde rum under våren i Sydafrika. Men när Simon Hermansson och tjejerna åkte dit hade ingen av dem någon aning om att ännu en bachelor skulle dyka upp. När Hänt pratar med Simon berättar han att han fick reda på den nya tvisten efter en veckas inspelning.

– Jag blev ju väldigt, väldigt chockad när jag var där nere. Jag visste inte riktigt vad jag skulle tycka eller tänka när jag var där faktiskt. Jag kände mig förd bakom ljuset, säger Simon Hermansson till Hänt.

Simon Hermanssons ilska mot TV4

Simon berättar att han inte alls var förberedd för att det skulle bli på det viset. Men när förvåningen hade lagt sig kom ilskan.

– När allt hade sjunkit in blev jag förbannad också över situationen och att jag kände väl att produktionen hade kört en lastbil rakt i ansiktet på mig typ, säger Simon Hermansson och fortsätter:

– Jag skulle säga att jag kände mig sviken. För att jag gick ju med i det här av en anledning och sedan berättade de inte en väldigt stor överraskning, vilket gjorde att jag kände mig väldigt sviken av dem.

Vad tycker du om TV4:s ändring?

– Som de förklarade för mig så sa de att ”nu är det större chans till kärlek”. Absolut, det håller jag med om, eftersom att det finns två bachelors och fler killar som tjejerna kan välja mellan, säger Simon till Hänt.

Trots att han förstår kanalens beslut på ett sätt, menar han att han själv hamnade i en utsatt sits.

– Samtidigt har vi en situation där de sätter mig i tjejernas position, där det till exempel i slutet kan hända att vi är intresserade av samma tjej och där tjejen då kan välja någon bachelor, vilket blir en mer utsatt situation för mig i det läget också.

TV4:s rädsla – hade kunnat behöva avbryta inspelningen

När Hänt kontaktar exekutiv producent för Bachelor, Hans Abrahamsson, medger han att produktionen var väldigt nervösa över hur Simon Hermansson skulle ta nyheten.

– Vi var alla mycket spända och nervösa för hur Simon skulle hantera den stora överraskningen med en bachelor till. Eftersom det aldrig gjorts förut någonstans i världen visste vi inte vad vi skulle förvänta oss. Skulle vi kanske behöva avbryta inspelningen av hela serien? Hela hösten på TV4 Play stod på spel, säger Hans Abrahamsson till Hänt och menar samtidigt att han förstår varför Simon har reagerat som han gjorde:

– Jag förstår Simons starka reaktion och jag är glad att han lät oss vara med och filma hela vägen.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!