Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4:s nya glädjebesked efter tragedin: Lilla Nymo väntar valpar

Fredrik Steen och Lilla Nymo

Förra året födde Nyhetsmorgon-hunden Lilla Nymo fem valpar varav endast en överlevde de första veckorna. Efter den tragiska händelsen kommer husse Fredrik Steen nu med ett nytt glädjebesked – TV4-tiken är återigen dräktig.
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring
Slå på ljud

Labradoren Lilla Nymo är en återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon. Tillsammans med sin husse, hundcoachen Fredrik Steen, 50, har hunden gått hem i många av tittarnas hjärtan och vi har fått följa med duon under både glädjetider och tuffare händelser.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

I mars 2018 fick tiken fem valpar och i ett inlägg på Instagram visades de små vovvarna upp. Men bara en vecka senare kom ett dystert besked – flera av de nyfödda valparna hade gått bort.

”Valparna insjuknade i natt och tre valpar gick inte att rädda. De två valpar som finns kvar är läget osäkert för. Det som är vår prioritet just nu är Lilla Nymo och hälsoläget”, skrev Nyhetsmorgon då på Instagram.

Strax därefter kom ytterligare ett dödsbesked. Ännu en valp i kullen hade gått bort och i ett inlägg på Lilla Nymos egna Instagram-konto uttryckte Fredrik Steen sin sorg.

”Jag är så ledsen och förtvivlad. Lilla Nymo betyder allt för mig. Jag är alldeles slutkörd av sorg och oro”, skrev han.

En av valparna överlevde dock och fick namnet Solo. Namnet valdes just för att Solo var den enda hunden i kullen som blev kvar.

Lilla Nymo väntar återigen valpar

Det har nu gått ett och ett halvt år sedan Lilla Nymo fick en kull med valpar. I torsdags kom Fredrik Steen med ett nytt glädjebesked – labradoren är återigen dräktig.

”LillaNymo och jag….. som du kunde se i morse på teve – hon är dräktig”, skriver hussen i ett inlägg på sitt Instagram-konto.

I morgonens avsnitt av Nyhetsmorgon berättar Fredrik Steen mer om hundens hälsa.

– Hon verkar låg, säger programledaren Steffo Törnquist, 63.

– Hon är det, svarar Fredrik Steen.

Steffo frågar sedan om detta är ett normalt beteende hos en dräktig hund.

– Ja det är det, framför allt hos henne, säger han och fortsätter:

– Hos henne är det väldigt normalt och det här började för två veckor sedan. Då såg man inte riktigt att hon var gravid, jag kunde bara ana. Men det var just hennes sätt att vara som gjorde att jag trodde då.

Om två veckor är det dags för Lilla Nymo att föda sina valpar.

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet/TT, Instagram

SENASTE NYTT!