Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4:s glädjebesked efter tragedin – Lilla Nymo har fått valpar

Fredrik Steen och Lilla Nymo

Labradoren Lilla Nymos husse Fredrik Steen var utom sig av sorg när flera av tikens valpar insjuknade och dog förra året. Nu har hunden fått en ny kull med hela tio svarta och lurviga vovvar.
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring
Slå på ljud

Tillsammans med sin husse, hundcoachen Fredrik Steen, 50, är labradoren Lilla Nymo en återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon. Duon besöker studion med jämna mellanrum och har fått en speciell plats i många av tittarnas hjärtan. Därför var lyckan total när Lilla Nymo födde fem valpar i mars 2018.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Glädjen blev dock kortvarig, eftersom fyra av de nyfödda valparna gick bort efter bara ett par veckor. Kvar i livet blev en liten hund, som passande nog fick namnet Solo.

Lilla Nymo hade minst sagt ett turbulent 2018 men nu kan hennes lycka ha vänt. För två veckor sedan meddelade Fredrik Steen att tiken ännu en gång är dräktig.

”LillaNymo och jag….. som du kunde se i morse på teve – hon är dräktig”, skrev hussen i ett inlägg på sitt Instagram-konto i augusti.

När labradoren var med i Nyhetsmorgon för att visa upp sin växande mage var hon ganska låg i humöret, något programledaren Steffo Törnquist, 63, var snabb med att uppmärksamma. Fredrik berättade då att hon beter sig så när hon väntar valpar.

– Hos henne är det väldigt normalt och det här började för två veckor sedan. Då såg man inte riktigt att hon var gravid, jag kunde bara ana. Men det var just hennes sätt att vara som gjorde att jag trodde då, sa han i Nyhetsmorgon.

Lilla Nymo har fått 10 nya valpar

Nu har det gått två veckor sedan det avslöjades att Lilla Nymo väntar valpar och under tisdagen berättade Fredrik Steen att kullen äntligen har fötts.

”Inatt kom tio valpar, alla svarta, 5 tikar, 5 hanar….. just nu mår alla jättebra. Så även Snorpis, så glad… stort grattis mamma LillaNymo, TV4 och Nyhetsmorgon”, skriver Fredrik i ett inlägg på Instagram.

I kommentarsfältet är det tydligt att fansen är glada över nytillskottet.

”Härligt! Grattis Snorpis”, skriver en person i en kommentar.

”Ååå GRATTIS, nu hoppas vi att det inte blir som föra gången”, skriver en annan.

Även TV4 har delat med sig av den glädjande nyheten på Nyhetsmorgons Instagram-konto.

”Valparna är här! Grattis Lilla Nymo”, skriver de till inlägget.

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet/TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN