LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4:s nya besked om Sofia Geites framtid i Nyhetsmorgon

25 jan, 2020 
Sofia Geite i Nyhetsmorgon
I höst har tittarna fått se Sofia Geite som programledare för Efter fem.
Hon har även gjort ett par inhopp i Nyhetsmorgon.
Nu kommer TV4 med ett nytt besked om Sofias framtid i rutan.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

I januari 2019 hade Efter fem premiär på TV4 med Tilde de Paula Eby, 47, i spetsen. Tillsammans med Axel Pileby, 33, styrde hon skutan i programmet fram till sommaruppehållet. När det till hösten var dags för en ny säsong av Efter fem avslöjade TV4 att man valt att göra ändringar i upplägget.

Därefter fick vi istället se Tilde och Henrik Alsterdal, 40, som programledare ett par dagar i veckan och Axels nya sidekick blev ingen mindre än Sofia Geite, 37.

I augusti hade Sofia och Axel sin första sändning tillsammans och duon blev snabbt en hit hos tittarna.

”Ni klarar det jättebra”, skrev en person i en kommentar i samband med premiäravsnittet.

Sofia Geites inhopp i Nyhetsmorgon

Den 20 december sändes det sista avsnittet för säsongen av Efter fem med Sofia och Axel som programledare. Men för Sofia Geites del blev det ingen semester därefter – hon dök nämligen upp i Nyhetsmorgon istället.

Sofia har jobbat som nyhetsankare på TV4 i många år men anslöt sig då alltså till gänget i morgonshowen medan profilerna i originaluppsättningen fick njuta av lite ledighet.

Annons

I början av januari styrde Sofia skutan i Nyhetsmorgon ihop med Jesper Börjesson, 49 – men nu har det gått två veckor sedan vi fick se henne som programledare. Istället har Sofia återgått till att agera nyhetsankare på kanalen.

TV4:s framtidsbesked om Sofia Geite

Sedan Efter fem drog igång efter juluppehållet har Sofia inte synts till i programmet. Trots att det har gått ett tag sedan vi fick se henne som programledare för något av TV4-programmen avslöjar kanalen nu att hon fortfarande är en i gänget och att vi kommer få se mer av henne i rutan i framtiden. Det är dock oklart om det är som programledare eller nyhetsankare.

”Sofia Geite är en del av såväl Nyhetsmorgon-familjen och Efter fem-familjen och tittarna kommer att få se mer av henne framåt”, skriver Johanna Thulin Bratten, programchef Nyhetsmorgon, i ett mejl till Hänt.

FOTO: TV4, Instagram

Annons