LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

TV4:s besked om Så mycket bättre efter Sven-Bertil Taubes sjukdom

10 jul, 2019 
AvStina Dahlgren
Sven-Bertil Taube är sjuk och missar Så mycket bättre
Sven-Bertil Taube har tvingats ställa in sin medverkan i Så mycket bättre på grund av sjukdom. Nu avslöjar TV4 att han kan komma att dyka upp i programmet ändå, på ett eller annat sätt.
Annons
Här är alla artister som uppträder på Allsång på Skansen 2019Brand logo
Här är alla artister som uppträder på Allsång på Skansen 2019

Den folkära artisten Sven-Bertil Taube, 84, var med i Så mycket bättre på TV4 år 2015. Två år senare genomgick han en svår hjärtoperation och tvingades ställa in flera föreställningar.

– Man öppnade upp bröstkorgen, plockade ut hjärtat och tittade efter. Jag var tvungen att operera mig, det var en fråga om att dö eller det, så det var inte mycket att fundera på, berättade han för Nöjesbladet.

Strax därefter meddelade Sven-Bertil Taube att han mådde bättre och den senaste tiden har han jobbat på som vanligt med bland annat roller på Dramatens scen och egna konserter runt om i Sverige.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Man får räkna med ett år innan man känner sig helt normal. Men jag gör så gott jag kan jag, och försöker promenera varje dag så man blir lite andfådd i bästa fall, sa artisten.

Sven-Bertil Taube ställde in på grund av sjukdom

Nyligen drabbades han av ytterligare problem med hälsan. I ett pressmeddelande meddelade Gröna Lund att hans årliga konsert där ställs in.

Annons

”Sven-Bertil Taubes konsert på Gröna Lunds Stora Scen den 28 juni ställs in. Sven-Bertil har närmast medverkat i Dramatens gästspel av föreställningen ”Påklädaren” på Stora Teatern i Göteborg den 1-10 juni, men har nu fått en virusinfektion med feber och hosta. Sven-Bertil är för närvarande hemma i London och är sjukskriven till och med den 10 juli” skrev de.

Sjukskrivningen innebar även att den folkkäre artisten tvingades hoppa av inspelningen av årets säsong av Så mycket bättre – andra sommaren, då hans läkare avrått honom från att flyga på grund av virusinfektionen.

– Det är jättetråkigt att Sven-Bertil inte kunde komma ner till Gotland och inspelningarna av Så mycket bättre. Artisterna såg också verkligen fram emot att få träffa honom. Nu hoppas vi självklart att Sven-Bertil frisknar till snabbt och snart är på benen igen, sa Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre i ett pressmeddelande.

Annons

TV4 om nya säsongen av Så mycket bättre

Sven-Bertil Taube blev aldrig ersatt av någon annan artist.

Programmet spelades in med övriga artister som var på plats.” skriver TV4 i ett inlägg på Facebook.

Nu avslöjar de dock att han inte kommer vara helt frånvarande i programmet som sänds i höst.

– Sven-Bertil Taubes sjukfrånvaro i Så mycket bättre kommer inte att ersättas av någon annan artist, men hans musik kommer närvara på något sätt i programmet ändå, skriver Tv4 i ett mejl till Hänt.

FOTO: TT/Patrik Österberg, TT/Olle Sporrong

Annons