TV4:s nya besked om Bachelor – efter tittarnas kritik

TV4:s nya besked om Bachelor – efter tittarnas kritik

Bachelor 2019 är nu över. Men konceptet Bachelor lever vidare.
Efter säsongens sista avsnitt står det klart att TV4 gör en ny säsong av programmet.
Men beskedet tas inte emot med öppna armar av alla tittare.

Bachelor Sverige är den svenska versionen av det amerikanska tv-formatet The Bachelor. Den svenska upplagan sänds på TV4 play och Sjuan och har blivit mycket populärt bland tittarna under de år som programmet sänts.

Den allra första säsongen gjordes 2015. Då presenterade TV4 sin allra första bachelor – Pär Nilsson. Sedan dess har hela fem ungkarlar sökt kärleken i programmet, och de allra senaste var Simon Hermansson, 29, och Felix Almsved, 27. I år var det första gången som Bachelor Sverige hade två bachelors med i programmet, något som kom som en chock för både tv-tittarna och deltagarna i programmet.

Simon Hermansson hade hunnit dejta tjejerna i en hel vecka innan han fick veta att han fått konkurrens. Och beskedet om TV4:s twist tog hårt på honom. För Hänt berättade han om de tunga känslorna.

– Jag blev ju väldigt, väldigt chockad när jag var där nere. Jag visste inte riktigt vad jag skulle tycka eller tänka när jag var där faktiskt. Jag kände mig förd bakom ljuset, sa Simon Hermansson till Hänt i september.

Men trots allt lyckades Simon och Felix få känslor för olika tjejer, och i finalavsnittet gav de sina sista rosor till Patricia Hanjikova, 24, och Johanna Ohlsson, 28. Men väl hemma i Sverige lyckades inget av paren hålla kärleken vid liv, vilket de berättade om i Bachelor – efter sista rosen.

Simons oväntade kärleksinvit efter Bachelor 2019

Efter att Bachelor – efter sista rosen hade sänts gick Simon Hermansson ut i ett inlägg på Instagram och förklarade att han ångrade sitt beslut i den sista rosceremonin. Istället för att välja Patricia skulle han ha valt Isabella Larka, 29, menar han nu i efterhand. I inlägget beskrev han sina starka känslor för Isabella:

Även om detta inte kommer vara så kul för Patricia att höra så måste jag brösta mitt misstag och ge detta till Bella. Känslomässigt trasig är något man inte kommer undan där nere. Rationell är också något man har väldigt svårt för att vara där nere. Men som jag sa jag erkänner alltid mina misstag och detta är ingen skillnad. Jag har i 6-7 månader väntat på att resan skall vara över. Jag har sett otroligt många avsnitt ur en helt annan synvinkel och jag kan idag inte förstå mitt val”, skrev han.

Därefter bad han Isabella Larka om en andra chans – och frågade om hon ville ge han ytterligare en chans, trots att hon blev bortvald i programmet.

Isabella Larka du har allt jag söker, jag har nog sårat dig som ingen annan förut har men jag hoppas du förlåter mig för det. Vill du dejta mig igen?.

Tittarnas missnöje över TV4:s beslut

Efter säsongens slut dröjde det inte länge innan TV4 kunde meddela att det blir ännu en säsong av Bachelor. I ett pressmeddelande berättar Hans Abrahamsson, exekutiv produdent på TV4, att han ser fram emot Bachelor 2020. Han menar även att produktionen kommer att satsa ännu hårdare på att programmet ska skapa långvarig kärlek.

– 2020 gäller det att gå all in. Målet är ett frieri i sista avsnittet, säger Hans Abrahamsson i pressmeddelandet.

Även på sociala medier har TV4 gått ut med att en ny säsong är planerad. Men en del tittare ifrågasätter beslutet att söka efter ännu en bachelor. Istället vill de se en säsong av Bachelorette, som finns i andra länder. I kommentarer uttrycker de sitt missnöje över TV4:s val och vädjar om förändring.

”Har ni aldrig funderat på att ta in en tjej istället som får söka kärleken? Diskriminering!”, skriver en.

”Bachelorette tack! Så trångsynta!”, skriver en annan.

”Tråkigt att det aldrig blir en bachelorette. Vad är problemet? Kör vart annat år för tusan!!”, skriver ännu en.

TV4 har valt att svara på tittarnas ord och förklarar att beslutet står fast, men att det inte är omöjligt att en Bachelorette-säsong kommer i framtiden.

”Vi får hålla tummarna för att det kanske blir en Bachelorette i framtiden!”, skriver TV4.

FOTO: TV4