TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

TV4:s nya besked – hon ersätter Tilde de Paula Eby i Efter fem

10 mar, 2019 
AvAgnethe Alm
Hone rsätter Tilde d ePaula Eby i Efter fem
För att kunna närvara under inspelningarna av Let's dance tvingas Tilde de Paula dra ner på tiden som programledare för Efter fem i TV4. Nu avslöjar TV4 vem som tar hennes plats.
Annons

Efter 17 år i TV4:s Nyhetsmorgon valde Tilde de Paula Eby, 46, att lämna programmet för att istället ge sig an nysatsningen Efter fem. Beskedet kom som en chock för många tittare, som följt Tilde som programledare i många år. Och Tilde kunde knappt själv tro att det var sant när hon avslöjade att hon skulle sluta.

– Jag tror inte jag har tagit in det, eller liksom formulerat det så för mig själv. Det är en del av ens DNA när man jobbar här. Det går inte att klippa bandet, sa hon då i Nyhetsmorgon.

Under hösten minskade Tilde de Paula på arbetsbördan även på annat håll. Rollen som programledare i bakprogrammet Hela Sverige bakar lämnade hon över till tv-kocken Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling. Hon slutade även leda galan Tillsammans mot cancer. Det uppdraget tog istället före detta Nyhetsmorgon-kollegan Soraya Lavasani, 37, över.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Trots avhoppen har Tilde de Paula fullt upp ändå. Sedan den 7 januari står hon varje vardag framför kameran i Efter fem och livesänder mellan 17 och 19. I höst ser vi henne även i succéprogrammet Let’s dance på TV4, som hon sedan några år tillbaka leder tillsammans med David Hellenius, 45.

Annons

Därför byts Tilde de Paula ut

Men för att kunna närvara under inspelningarna av Let’s dance tvingas Tilde de Paula trappa ner på sin tid i Efter fem ett tag. I hennes ställe kommer Anna Brolin, 38, axla rollen som programledare för programmet. För Hänt berättar Amanda Hjärtmyr, presskontakt för Efter fem på TV4, om hur utbytet är tänkt.

– Anna Brolin kommer vikariera för Tilde de Paula Eby på torsdagar och fredagar i Efter fem under våren då Tilde programleder Let’s dance, skriver Amanda i ett mejl till Hänt.

Att stå framför kameran i Efter fem-studion blir inget nytt för Anna Brolin. Vid flera tillfällen har hon redan hoppat in när Tilde haft andra åtaganden. Så sent som i tisdags ledde hon programmet, där bland annat artisten Tommy Nilsson, 58, var gäst. I programmets sociala medier berömmer TV4-tittarna för sin insats.

”Anna är toppen, spontan och naturlig”, skriver en.

”Härligt Anna! Lungt och inte forcerat”, skriver en annan.

FOTO: TT/,TV4

Annons