TV4:s nödlösning efter avhoppet i Så mycket bättre

Så mycket bättre på TV4

I kvällens avsnitt av Så mycket bättre fattar Magnus Uggla ett oväntat beslut.
Nu avslöjar TV4 hur de valde att lösa situationen som uppstod.
– Jag tror den går hem, säger exekutiva producenten Martin Nygren.

Succéprogrammet Så mycket bättre är i full gång på TV4. I kvällens avsnitt får tittarna se Danny Saucedo, 33, och Niklas Strömstedt, 61, flytta in på Grå gåsen på Gotland.

Artisten Orup, 60, har varit med i programmet sedan säsongsstarten. Tillsammans med Niklas Strömstedt och Anders Glenmark, 65, utgjorde han poptrion GES som bildades 1994. Samma år släppte musikgruppen superhiten När vi gräver guld i USA och därefter har de bjudit på många listframgångar.

Orup och Niklas Strömstedts krav på TV4

I programmet avslöjar Orup att han och Niklas ställde ett krav på TV4 när de fick förfrågan om att vara med i Så mycket bättre.

– Jag och Niklas fick förfrågan om att vara med på det här spektaklet men innan vi bestämde oss för det sa vi att ”okej, vi kan vara med, men då ska Anders också vara med”. Så frågade vi Anders och så fick vi tjata lite, säger Orup, varpå Anders Glenmark svarar:

– Jag är ju skåning och lite långsam av mig men jag hakade på till slut.

Både Niklas Strömstedt och Orup säger sedan att det hade varit konstigt om de hade medverkat i programmet utan den tredje medlemmen i GES.

Magnus Uggla vägrar framföra tolkningen

Innan Niklas Strömstedt och Anders Glenmark gör entré i programmet har resten av Så mycket bättre-gänget ätit lunch. Då berättar Magnus Uggla, 65, att han hade tänkt att framföra en av Jason ”Timbuktu” Diakités, 44, låtar men att han bestämt sig för att inte göra det då resultatet inte blev bra.

– Jag skulle tolka en av dina låtar, Resten av ditt liv, och jag kan säga att jag har slitigt som ett djur med det, säger Magnus och fortsätter sedan:

– Jag har för stor respekt för dig, du är för bra för att jag ska kunna gå upp och slarva bort en så viktig låt för dig. Jag kan inte göra det.

TV4:s lösning efter Magnus Ugglas beslut

I slutet av avsnittet får TV4-tittarna se GES återförenas och framföra hitlåten När vi gräver guld i USA tillsammans med Danny Saucedo, 33, och resterande medlemmar av trion EMD.

Nu avslöjar Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre, att detta var en nödlösning efter att Magnus Uggla vägrat framföra sin tolkning av Timbuktus låt tidigare under dagen.

– GES var schyssta och ställde upp och gjorde sin gamla hit. Vi fick en bra avrundning med den, jag tror den går hem. Alla var nöjda med programmet, säger Martin Nygren till Hänt.

FOTO: TV4