Tv4's miss i direktsändning förvirrar tittarna: "Har du bytt kön?"

Tv4's fadäs i direktsändning får nu följarna att undra om nyhetsuppläsaren bytt kön.

Nyårsdagens trötthet verkar inte riktigt ha släppt i Nyhetsmorgons studio.

På tisdagsmorgonen skedde nämligen ett misstag i kontrollrummet som nu får tittarna att gapskratta på sociala medier.

– Nu skriver folk till mig och tror på allvar att jag bytt kön, säger TV4-profilen Henrik Alsterdal, 38, som stod i mitten av dramat.

Det var nämligen när Henrik skulle läsa upp morgonens nyheter i direktsändning som någon i kontrollrummet blandade ihop hans namn med reportern som också jobbade morgon. På Henriks namnskylt stod det istället “Malin Ottander”.

LÄS OCKSÅ: Därför tvingas TV4-profilen byta kläder – i direktsändning

Henrik skrattade åt fadäsen och postade en skärmdump av det inträffade på instagram, med texten “Hej! Vill bara berätta att jag idag bytt namn. (Och kön) Slut på meddelandet.”

Men hans skämt framgick inte hos alla följare, som nu ifrågasätter Henrik om han på riktigt bytt kön.

– Det var vid 8-tiden imorse som fel namnskylt gick ut och jag upptäckte först i efterhand att jag döpts om till Malin. Jag skrev om det på skämt på instagram men tydligen är det några följare som tolkat det som att jag bytt kött på riktigt och vill önskar mig lycka till. Några har mailat mig och skrivit att det är bra att jag “står för den jag är”, säger Henrik till Hänt.se.

Bland kommentarerna på sociala medier gratuleras Henrik och någon skriver: “Det var ett snabbt könsbyte det”. Även dragshow-artisten Lars-Åke “Babsan” Wilhelmsson har kommenterat: “Ja jag förstod det var en tidsfråga! Ha ha stor kram”.

Men Henrik själv verkar inte ta illa upp över missförståndet.

– Jag tar absolut inte illa upp, personer som genomgått en könskorrigering är hjältar tycker jag. Själv är jag däremot nöjd med att vara kille, säger Henrik till Hänt.se.

Henriks instagrambild från fadäsen har hundratals likes och många kommenterar gråtande skrattsmileys. “Ha ha ha”, skriver en följare och en annan fyller i: “Det är väl inte 1 april idag? Varför byta namn? ?”.

Slå på ljud

 

LÄS OCKSÅ: Därför döljer TV4-profilerna sin kärlek för tittarna

SENASTE NYTT!