LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4:s krisdrag – nya kravet stoppar Let's dance-deltagarna

10 apr, 2020 
TV4:s egna ord efter kaoset – beskedet om Let's dance framtid
Under förra veckan meddelade TV4 att Let's dance 2020 är satt på paus tills i mitten på april.
Trots att flera av deltagarna nu är friska stoppas de från att fortsätta sina dansträningar.
Annons
Intervju med Andreas LundstedtBrand logo
Intervju med Andreas Lundstedt

Deltagarna i Let’s dance 2020 hann bara få visa sina nyfunna kunskaper under en fredagsfinal innan programmet tvingades sätta deltagarna i karantän. Efter att man hade upptäckt symptom liknande de som kan ges av coronaviruset beslutade TV4 att alla deltagare skulle stanna hemma för att vila. Istället fick tittarna se på ett specialavsnitt av programmet där programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius gästades av bland annat Carola, Darin, och Pernilla Wahlgren. 

Veckan därpå meddelande TV4 att programmet tvingats ta en längre paus.

”Vi har gjort en helhetsbedömning att vi behöver ge alla ett lite längre och välbehövligt påsklov. Vi planerar att ta upp ordinarie sändningar igen efter påskhelgen med en planerad nystart den 17 april”, sa då Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4, i ett pressmeddelande.

Let's dance deltagare 2020
Let’s dance deltagare 2020 .Foto: Fredrik Sandberg/TT

Dansträningarna helt inställda

Några av de deltagare som varit sjuka är dansaren Tobias Bader och hans danspartnern Andreas Lundstedt, vilket var något som Tobias berättade för Hänt under förra veckan.

Annons

“Vi låg sjuka under förra veckan så hade de kört då hade vi inte haft en chans. Men nu är jag på benen och vill dansa, nu!”, skrev han i ett meddelande till Hänt.

Trots att duon är friska igen och att många av deltagare inte är sjuka så har TV4 valt att stänga ner åtkomsten till danslokalerna. Därför har inget av paren fått träna under de senaste veckorna.

”Vi får inte träna heller under den här perioden så det känns lite segt, annars kunde vi varit grymma när det drog igång, men vi väntar snällt på att få köra igen. Vi har bara fått info att det är på grund av sjukdom och lite riktlinjer som de önskar att vi följer”, skriver Tobias i ett meddelande.

”Vill inte riskera någonting”

Beslutet om att deltagarnas dansträningar är stoppade är något som deltagaren Alice Stenlöf anser som tråkigt men nödvändigt.

– Let’s dance är pausat ännu en vecka men det kommer att vara ett jubileumsavsnitt. Men vi får inte träna på ytterligare en vecka för folk har känt sig lite krassliga och vi vill inte riskera någonting, säger Alice Stenlöf i en video på sin Yotube-kanal.

Alice Stenlöf och dansaren Hugo Gustafsson.
Hugo Gustafsson dansar med Alice Stenlöf i årets Let’s dance. Foto: TV4

Nya beslutet för framtiden

När Hänt når proffsdansaren Jasmine Takác, som dansar tillsammans med komikern Anders Jansson, visar det sig att förbudet fortsatt håller i sig. Men dansarna har nu fått information om när de kan återgå till danslokalerna.

”Vi får börja träna igen på lördag så det sk bli så skönt att komma igång igen. Inga krav vad jag vet än så länge mer än att man måste sprita händerna och så”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TT

Annons