Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför är Jesper Börjesson ersatt i Nyhetsmorgon

19 okt, 2018 
Malin Ljung
Jesper Börjesson följer kronprinsessan i Jordanien
Jesper Börjesson har lyst med sin frånvaro i Nyhetsmorgon. Nu avslöjar TV4 att han lämnat landet, och i en videohälsning avslöjar den folkkära programledaren att han är med på kronprinsessan Victorias resa.
Annons

För inte alls många veckor sedan meddelade TV4:s programledare Jesper Börjesson, 47, att han skulle byta roll i Nyhetsmorgon. Fram tills dess höll han i taktpinnen under lördagar och guidade tittarna genom programmet.

– Dags för nytt Nyhetsmorgon lördag. Lite speciellt för mig dock för det blir min sista lördag på ett tag. Jag kommer synas på vardagarna i fortsättningen och det ska bli jättekul. Jag hoppas ni tittar då, berättade Jesper Börjesson i ett klipp på Instagram.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Tittarna uttryckte därefter sin sorg att förlora Jesper under lördagar, men kände sig åtminstone nöjda med att kunna se honom mitt i veckan.

Men nu har de uppmärksamma noterat att Jesper Börjesson än en gång saknats under veckan, och nu förklarar TV4 varför. Programledaren har nämligen lämnat landet för att följa kronprinsessan Victoria, 41, och prins Daniels, 45, besök i Jordanien. I ett nytt klipp avslöjar Jesper att resan har allt annat än ett lugnt schema.

Annons

– Hej på er där hemma. Nu är det vätskepaus i den 30-gradiga värmen. Vi går på Jordan trail, en av världens längsta och vackraste vandringsleder. Den är över 40 mil lång, vi går 5 kilometer bara tack och lov för det är jättevarmt. Och kronprinsessan som ni ser här bakom är ju van vid sina landskapsvandringar, hon går i jättehögt tempo, det märks kan jag säga. Men 5 kilometer blir bra…, säger Jesper Börjesson märkbart påverkad av värmen.

Han fortsätter berätta att de ska besöka ett flyktingläger i Jordanien där över 100 000 flyktingar bor. Programledaren berättar att det märks att Jordanien är grannland med krigshärjade Syrien.

– Kronprinsessan är en av 16 ambassadörer för FN:s hållbarhetsmål, och under det här besöket som är i Jordanien och Libanon vill kronprinsessan lyfta frågor som rör hållbarhetsmålet, till exempel miljö, jämställdhet, och humanitära frågor. Därav besöken i flyktinglägret här i Jordanien, men också ett senare under resan i Libanon, berättar Jesper Börjesson.

Annons

Klippet är inte mer än någon minut långt, men det märks att programledaren berörts, inte bara fysiskt, av att hålla jämna steg med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

– Så vi tar nu vätskepaus, sen ska vi fortsätta vandra med kronprinsessan och prins Daniel i den här värmen och det här otroligt vackra landskapet, avslutar han sitt inslag.

Varför Jesper Börjesson befinner sig just i Jordanien med kronprinsessparet framkommer inte, men en inte alltför vild gissning är att det är för att samla material till Jespers program Kungahuset 9-5 som är en resumé av vad kungligheterna gjort under året som gått.

Vikarier för Jesper Börjesson under den gångna veckan har varit bland andra Maria Forsblom och Sebastian von Sivers Haage.

FOTO: TV4

Annons