TV4:s Henrik Alsterdal öppnar upp om sorgen efter mamman

Henrik Alsterdal om sorgen efter sin mamma

I måndags gästade TV4:s Henrik Alsterdal Fråga doktorn på SVT för att prata om sorgen efter hans mamma som gick bort i lungcancer.

Tv4-ankaret Henrik Alsterdal, 38, ser vi ofta i förmedla nyheter i tv-rutan, och han jobbar även som redaktör för Nyhetsmorgon. I veckan gästade han en annan kanal för att prata om annat än nyheter.

Under måndagen medverkade Henrik Alsterdal SVT:s Fråga doktorn för att prata om den stora sorgen efter hans mamma som gått bort i lungcancer, endast 58 år gammal.

I programmet förklarar han att hans mamma alltid levt hälsosamt, och att hon därmed aldrig rökt cigaretter. När hon sedan efter en längre tid med smärtor i nacke och ben uppsökte läkare kom beskedet om lungcancer som en chock.

När Henrik Alsterdal tog reda på information om cancern såg han tunga siffror – inte många överlever lungcancer när den väl spridit sig.

– Sjukdomsförloppet blev jättekort och jätteintensivt. Tre månader efter beskedet var hon borta, säger han i programmet.

– Jag hör på din röst att det här fortfarande är jobbigt att tala om, är det de?, säger programledaren Suzanne Axell.

– Det har gått två år nu, det har varit en resa och mycket mycket sorgbearbetning, svarar Henrik Alsterdal och bekräftar hur jobbigt han tycker det är att prata om.

Beskedet om att hans mamma gått bort fick han bara minuter innan en sändning i TV4 men valde då att vänta med att berätta det för någon, istället genomförde han sändningen.

Efter sin medverkan i Fråga doktorn stöttas han av maken Anders Pihlblad, 50, som vi också är vana att se i rutan för TV4:s räkning.

Jag är så stolt över att min Henrik i Fråga doktorn orkade lyfta den viktiga frågan om hur allt fler ickerökande kvinnor drabbas av lungcancer. Hans mamma, min fina svärmor Lotte, gick bort bara tre månader efter att cancern upptäcktes”, skriver maken Ander Pihlblad på sin Instagram efter att programmet sänts.

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas kritik mot Nyhetsmorgon efter inslaget

LÄS OCKSÅ: TV4:s stöd till Jenny Alversjö efter påhoppet i Nyhetsmorgon

FOTO: SVT

SENASTE NYTT!