LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

TV4:s hemliga krisplan för Big Brother-finalisterna

18 maj, 2020 
TV4:s okända krisplan för Big Brother-finalisterna – avslöjar timmar före finalen
Ikväll är det äntligen final av Big Brother 2020.
Bara timmar innan det är dags avslöjade TV4 den drastiska ändringen och hur krisplanen ser ut för finalisterna.
– Det kommer bli för omtumlande, säger pressansvarig för programmet till Hänt.
Annons
House tour i Big Brother-huset 2020Brand logo
House tour i Big Brother-huset 2020

Big Brother 2020 börjar lida mot sitt slut. Under måndagen kommer finalen gå av stapeln, något som blir väldigt mycket annorlunda jämfört med tidigare finaler.

Under deltagarnas vistelse i Big Brother-huset har de blivit lite vagt informerade om den pandemi som pågår i världen just nu, men långt ifrån fullt medvetna.

På måndagskvällen kommer tittarna äntligen få veta vem som kammar hem första platsen och vinstsumman på en miljon kronor.

De tre deltagare som nu är kvar i huset är Jasmine Armstrong, 26, Sami Jakobsson, 25, och Lennie Hansson, 36.

Frågan är hur väl förberedda deltagarna är på världen de kommer att möta?

Lennie, Sami, Jasmine, Big Brother
FOTO: TV4

TV4:s tilltag – dagen innan Big Brother-finalen

I rådande situationen med coronaviruset och dess spridning tog TV4 tillfället att redan under söndagen informera deltagarna om hur livet ser ut på utsidan av huset.

Annons

– De tre finalisterna fick den informationen igår. Vi har ju ett samtal med varje deltagare efter att de lämnar. Och det samtalet hade vi med finalisterna redan igår. Så att vi inte behöver ta det sent inatt, bekräftar Anders Edholm, pressansvarig för Big Brother på TV4, för Hänt.

Men att ens kunna föreställa sig hur världen ser ut utanför huset är nog inte i närheten av möjligt för deltagarna.

– Jag tror det är omöjligt att föreställa sig hur världen ser ut utanför. Men de har fått informationen, säger Anders till Hänt och fortsätter:

– Vi har ju ett helt team som följer upp med de som lämnar löpande och kollar hur de mår och de har tillgång till psykolog och så. Så de kommer tas hand om väl.

Orsaken till att samtalets hölls med finalisterna dagen innan finalen var för att det helt enkelt skulle bli för omtumlande.

– Det kommer bli för omtumlande ändå, då även alla deltagare ju är på plats och så. Det kändes inte bra att ta det klockan elva på kvällen, utan då var det bättre att göra det redan igår.

tv4-huset
FOTO: Alex Ljungdahl/TT

Dessa kommer att finnas på plats under finalen av Big Brother 2020

Tidigare säsonger av Big Brother har finalen varit ett riktigt spektakel, med bland annat mycket publik, men i år blir det annorlunda.

Annons

– Det är två anhöriga per person. De anhöriga tävlar lite internt om vilka som ska vara där. Så det har varit lite olika turer fram och tillbaka, säger Anders Edholm till Hänt och avslutar med:

– Eftersom det är begränsat så har det varit lite fram och tillbaka. Så vi får se exakt vilka det är. Det blir en överraskning för deltagarna också, de vet inte exakt vilka som är på plats.

Finalen av Big Brother sänds måndag klockan 21.00 på Sjuan.

FOTO: TV4

Annons