TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

TV4:s hårda krav på deltagarna i Love Island Sverige

31 aug, 2018 
AvAgnethe Alm
För att Love Island ska handla om så mycket kärlek som möjligt har TV4 satt upp regler för att minska fylla, bråk och taktik-snack.
Annons

Kärlekssåpan Love Island har gjort succé i bland annat Australien och Storbritannien och för en vecka sedan började den svenska versionen Love Island Sverige på TV4 play. Kanalen beskriver Love Island som dejtingprogrammet där deltagarna måste vinna båda publikens och sin potentiella partners hjärta. De trycker också hårt på att det är just kärlek som ska uppstå mellan deltagarna och inte vänskap.

För att inte bli som alla andra dokusåpor, där det ofta uppstår stora konflikter, bråk och pakter mellan deltagarna, har produktionen valt att dra in på mängden alkohol.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Love Island är ett program som fokuserar på kärlek och relationer, inte fylla, taktik och konflikter. Därför får våra deltagare också endast begränsad tillgång till alkohol under sin tid i villan”, skriver Lotta Andersson, exekutiv producent för Love Island Sverige, i ett mail till Hänt.

Deltagaren Johanna Farge, 30, var den tredje deltagaren som fick lämna programmet. Hon ser positivt på valet att sätta regler kring alkohol och tror att reglerna kring alkoholen kan ha varit en anledning till varför det inte har blivit så mycket bråk i villan.

Annons

– Det har inte varit så mycket alkohol. De har varit ganska noga med att det ska inte vara ett sådant program liksom, så vi har inte fått så mycket dricka faktiskt. Och jag har inte druckit alla kvällar ens en gång och har jag druckit så har det blivit ett glas vin. På den nivån är det, folk sköter sig liksom, säger Johanna till Hänt.

Efter första veckan riktade deltagaren Kitty Haxholm, 32, kritik mot TV4 efter att ha åkt ut från programmet. Enligt henne hade produktionen lovat att programmet skulle rikta sig till lite äldre personer och att det inte skulle vara som Paradise hotel, men Kitty tyckte inte att produktionen lyckades hålla vad de sagt. Även Johanna Farge, som var hittills är den äldsta som deltagit i programmet, blev besviken på åldersskillnaden.

– Det jag hade trott var överlag att det skulle vara äldre personer, så det blev mycket kids kände väl jag, säger hon och fortsätter:

Annons

– Jag hade nog hoppats att det skulle vara lite mognare. För ålder spelar ändå roll inser jag, beroende på var man är i livet. Man vill ju vara med likasinnade människor. Och jag brukar ju inte börja spela ”Sanning och konsekvens” och sådana grejer. Men å andra sidan är jag jätteglad för den här upplevelsen och tycker jättemycket om alla. Det är inget jätteproblem, men jag hade bara trott att de skulle vara äldre.

Love Island Sverige visas på Sjuan och TV4 Play varje dag klockan 19.00.

FOTO: TV4

Annons