TV4:s förvåning efter händelserna i Så mycket bättre 2019

TV4:s förvåning efter händelserna i Så mycket bättre 2019.

På lördag är TV4:s succéprogram
Så mycket bättre
tillbaka i tv-rutan. Denna gång med en jubileumssäsong då programmet fyller tio år.
Nu avslöjar exekutiva producenten Martin Nygren att säsongen blev långt ifrån vad produktionen hade tänkt sig.
– Kom lite som en överraskning, säger han till Hänt.

Sedan 2010 har musikprogrammet Så mycket bättre varit ett återkommande inslag på TV4:s tablå. Varje år har ett nytt gäng av artister rest till Gotland för att tolka varandras låtar och berätta om sina gripande och imponerande livshistorier. I den allra första säsongen syntes bland annat Lasse BerghagenLill-BabsPlura Jonsson och Petter – och den sistnämnde återkommer även i år i form av en av programmets värdar.

I jubileumssäsongen, som har premiär den 19 oktober, har formatet gjorts om. Tidigare år har varje artist haft en egen dag och samma artister har funnits på plats under hela inspelningen. I år gästas tre stående artister – Petter, Magnus Uggla och Miss Li – av en rad olika artister som kommer och går under programmets gång. Allt som allt är det 13 artister som medverkar, samt en del hemliga gäster och överraskningar.

Genom åren har Så mycket bättre bjudit på mycket skratt, men också känslosamma stunder och tårar. Inför den nya säsongen trodde dock inte produktionen att det skulle bli lika mycket känslor i årets upplaga av programmet. För Hänt berättar Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre, om hur tankarna gick på redaktionen:

– När vi drog igång det här och bestämde oss för att vi skulle göra på det här viset, så kände väl vi allihopa att det här kanske inte kommer bli den mest känslofulla säsongen eftersom alla har gjort det här tidigare och man kommer inte vara lika nervös och så, säger han och fortsätter:

– Och dessutom när det kommer och går folk sådär, att det kanske inte blir lika intimt på samma sätt. Det kommer in nya personer och vissa åker, så vi sa inom redaktionen själva att ”vi kommer nog inte få så mycket känslor och tårar i år.

”Vad är det som händer?”

När inspelningen väl drog igång möttes produktionen dock av något helt annat än de hade förväntat sig. På plats flödade känslorna – och tårar föll ner för kinderna på artisterna redan tidigt, avslöjar Martin Nygren.

– Men så visade det sig att det spelade faktiskt ingen roll, utan det var nästan mer känslor än någonsin det här året. Det började redan på första lunchen. Vi bara tittade på varandra och undrade ”vad är det som händer?”. Men det är någonting. Jag vet inte riktigt vad det är… Men ja, det är fullt med känslor, det kan jag faktiskt säga. Det kom litegrann som en överraskning för oss, säger han till Hänt.

Det första avsnittet för säsongen sänds lördagen den 19 oktober och förutom de tre stående artisterna medverkar även Thomas ”Orup” ErikssonJill JohnssonPetra Marklund och Jason ”Timbuktu” Diakité.

FOTO: Pär Bäckstrand/TV4,