TV4:s försvar efter tittarstormen mot Robinson

Robinson 2020: Nina Ekstrand

I kvällens avsnitt av Robinson ställs Nina Ekstrand inför ett tufft beslut – något som får tittarna att rasa mot TV4.
Nu svarar kanalen på kritiken.
Det är något vi aldrig tummar på.
Slå på ljud

Årets säsong av TV4:s långkörare Expedition Robinson är i full gång och under gårdagens avsnitt slogs lag Syd och lag Nord ihop i det traditionsenliga tävlingsmomentet sammanslagningen.

Nina Ekstrand hamnade sist i tävlingen, som gick ut på att hålla sig kvar i en stock hängandes över vattnet, och blev därmed laglös. Hittills har det varit oklart vad Ninas nya titel innebär men då programledaren Anders Öfvergård dyker upp vid lägret under tisdagen chockar han deltagarna rejält då han avslöjar Ninas nya uppdrag.

– Du ska få en möjlighet att vara med och tävla i nästa tävling. Men då ska du klara mitt uppdrag också, säger han till Nina som genast ber honom att berätta mer.

– Jag ska gräva ner dig i sanden, och sen ska du sitta där till imorgonbitti, säger Anders allvarligt.

Levande begravd

Trots att Nina trodde att Anders först skämtade kliver hon till slut ner i lådan där hon ska sitta under hela natten, med bara huvudet över sanden.

De andra deltagarna reagerar kraftigt när hon tvingas ner i kistan och flera av dem uttrycker att uppdraget känns väldigt hårt.

– Det känns jättesjukt, asså det känns som en begravning och jag lider så mycket med henne, säger Mattias Pettersson, 50.

Men det är inte bara deltagarna som reagerar mot den obehagliga utmaningen. Även TV4:s tittar reagerar starkt efter att kanalen lagt ut ett smakprov från programmet på Facebook.

“Men alltså någonstans går väl gränsen för vad människor skall utsättas för”, skriver en i kommentarsfältet där kritiken mot programmet nu haglar in.

Slå på ljud

TV4:s svar

Tittarnas kritik riktas främst emot att Robinson är en överlevnadstävling. Att tvingas hoppa ner i en kista för att sedan begravas levande är något som många tittare snarare anser vara en förnedring än ett prov på överlevnad.

“Det är en vidrig utmaning. Undrar hur många gånger Robinson Crusoe grävde ner sig? Det måste ju finnas mänskligare utmaningar!”, skriver en.

Men enligt Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson, måste man vara beredd på hårda bud då man ställer upp i programmet – även om produktionen aldrig skulle utsätta en deltagare för verklig fara.

“Det kan hända många jobbiga saker under ett robinsonäventyr. Det viktigaste är alltid att deltagarna är säkra. Det tummar vi aldrig på.”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

SENASTE NYTT!