TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

TV4:s blixtändring efter Jenny Strömstedts kollaps

12 jun, 2020 
Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon
Jenny Strömstedt föll ihop i direktsändning under onsdagskvällen och är numera hemma och återhämtar sig.
Istället får TV4-tittarna se Sofia Geite i Nyhetsmorgon.
Annons
Jenny Strömstedt och Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt

I onsdags var det dags för Jenny Strömstedt, 47, att styra skutan i kriminalreportaget Mordet på Olof Palme. Programledaren var mitt uppe i en intervju med förundersökningsledaren Krister Petersson, som var med via länk, när hon plötsligt förlorade medvetandet och föll ihop på golvet. TV4-tittarna kunde höra en person ropa Jennys namn innan kanalen bröt till reklam.

Efter reklamavbrottet dök istället nyhetsankaret Anders Kraft, 51, upp i rutan. Han berättade då att Jenny under omständigheterna mådde bra och att programledaruppdraget överlämnats till honom.

– Ni får hänga med så gott det går. Jenny mår bra, sa Anders i direktsändning.

Jenny Strömstedts plötsliga kollaps

Incidenten skakade Jenny Strömstedt rejält. I ett inlägg på Instagram kom hon under onsdagskvällen med ett lugnande besked till de oroade tittarna.

”Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig. Tack för alla fina kommentarer. Det värmer in i hjärteroten”, skrev hon.

Annons

När Hänt pratade med Anders Kraft efter det hastiga inhoppet i programmet förklarade han att det var en självklarhet att ställa upp efter kollegans kollaps.

– Vi försöker hjälpa varandra. Folk blir sjuka, någonting händer, sa Anders till Hänt efter sändningen.

Sofia Geite ersätter i Nyhetsmorgon

Att kollegorna backar varandra när oväntade händelser inträffar är inte någonting nytt. När en programledare blir sjuk ersätts personen av en annan TV4-profil.

Eftersom Jenny skulle ha varit programledare för Nyhetsmorgon tillsammans med parhästen Steffo Törnquist, 64, denna vecka har kanalen tvingats göra ännu en blixtändring. Jenny Strömstedt ersätts nu av Sofia Geite, 38, som har jobbat med både Nyhetsmorgon och Efter fem tidigare.

Trots att Sofia är en uppskattad programledare är det tydligt att tittarna saknar Jenny i rutan.

”Ha en bra dag. Saknar Jenny”, skriver en person i en kommentar på Nyhetsmorgons Instagram-konto.

TV4 har valt att inte svara på när Jenny Strömstedt är tillbaka i rutan men under fredagen är det återigen Sofia Geite som kommer att synas i Nyhetsmorgon.

FOTO: TV4

Annons