LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4:s blixtändring – efter beskedet om Let's dance 2020

26 mar, 2020 
Linnea Lundgren
Lets dance 2020
Det blir ingen danstävling under fredagens sändning av TV4:s familjeunderhållning Let's dance.
På grund av att flera inom produktionen misstänks ha drabbats av Corona tvingas kändis-deltagarna stanna hemma.
Nu berättar jurymedlemmen Tony Irving om hur TV4 valt att lösa situationen.
Annons
Intervju med penny Parnevik i Let's danceBrand logo
Intervju med penny Parnevik i Let's dance

Igår kom nyheten att TV4 tvingas ställa in fredagens sändning av det populära dansprogrammet Let’s dance. Detta efter att bland annat komikern och deltagaren Anders Jansson, 52, drabbats av hög feber.

Under ett akutinsatt möte på onsdagen diskuterades hur man kommer att hantera situationen medan samtliga deltagare stoppades från att delta under sina dansträningar. Och tidigt på torsdagsmorgonen kom beskedet, Let’s dance kommer att ställas in. Det var under Nyhetsmorgon som den före detta deltagaren Steffo Törnquist bekräftade nyheten för programledarkollegan Jenny Strömstedt.

– Men det är obekräftat av TV4 än så länge, sa Jenny Strömstedt då.

– Okej, men då kan jag bekräfta det nu. Så blir det i alla fall, svarade Steffo Törnquist.

Kommer köra ändå

Hur det kommer gå med framtida program är ännu inte klarlagt och inte heller har TV4:s ledning valt att uttala sig om situationen. Men tv-rutan kommer inte vara helt svart under fredagen. Istället för det ordinarie programmet kommer TV4 sända en Let’s dance-special berättar Tony Irving för Aftonbladet. Ingen av deltagarna kommer att få närvara i studion men enligt jurymedlemmen kommer Tilde de Paula och David Hellenius fortfarande leda programmet.

Annons

Men mycket mer än så vet inte Tony Irving om fredagens avsnitt som ska vara redo för direktsändning redan imorgon.

– Jag vet att sedan de fattade beslutet igår har TV4 och Mastiff jobbat häcken av sig och fortfarande gör det, säger Tony Irving till Aftonbladet.

– Men å andra sidan, ur tävlingsperspektiv är det är positivt för programmet. Sedan vi skickade hem Siw Malmkvist, har vi stått med tio tävlande och 11 program, men nu kan vi komma i synk med programmet igen.

Oklart om jurymedlemmarna kommer närvara

Inte heller vet Tony om han och de resterande jurymedlemmarna, Ann Wilson och Dermont Cemenger, kommer at delta i programmet eller ej.

– Det kan vara så att jag för första gången på 15 år sitter på rumpan hemma och tar ett glas bubbel och kollar på ett ”Let’s dance” utan mig. Det kommer kännas konstigt i så fall, säger han och skrattar.

 

Annons