TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

TV4:s beslut om Nyhetsmorgon efter stora ändringarna

20 apr, 2020 
Nyhetsmorgon på TV4
För att minska risken för smittspridningen av coronaviruset jobbar många människor numera hemifrån.
För programledarna i Nyhetsmorgon är detta dock inte ett alternativ – nu berättar TV4 om hur de förhåller sig till myndigheternas rekommendationer.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

Sedan coronapendemin blev ett faktum har TV4 tvingats göra en rad stora förändringar. De direktsända programmen, som exempelvis Let’s dance och Stjärnornas stjärna, spelas in utan publik och årets Idol-auditions har skett digitalt.

Även Nyhetsmorgon har påverkats en hel del av den rådande situationen. De flesta intervjuer sker via länk och den återkommande gästen Leif GW Persson, 75, kan heller inte närvara i studion då han tillhör en riskgrupp. Kriminologen verkar inte riktigt trivas med det nya upplägget.

– Jag har haft det muntrare kan jag säga men jag har haft det sämre också, sa Leif i Nyhetsmorgon för ett par veckor sedan.

Stora ändringarna i Nyhetsmorgon

Vanligtvis bjuder TV4 varje vecka in en gäst som får skrapa en Trisslott i Nyhetsmorgon. På grund av coronautbrottet har man nu fått tänka och det populära inslaget förekommer numera sällan i programmet.

Efter att ha fått en fråga om Triss-skrapet valde TV4 att berätta om beslutet i en kommentar på Nyhetsmorgons Facebook-sida.

Annons

”På grund av rådande omständigheter kan det vissa dagar bli utebliven Triss med tanke på förhållningsregler gällande resor till och från Stockholm samt övriga rekommendationer”, skriver kanalen.

Jenny Strömstedt och Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt

TV4:s nya ord om programledarna

Trots att allt fler människor nu jobbar hemifrån fortsätter Nyhetsmorgon, Efter fem och Malou efter tio att rulla som vanligt på TV4. Då och då får programledarna även besök av gäster i studion. Nu väljer kanalen att berätta mer om hur de förhåller sig till de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

”Vi avråder i nuläget gäster, experter och programledare som tillhör riskgrupperna att medverka i våra sändningar, i enlighet med myndigheternas rekommendationerna”, skriver Liv Sander, pressansvarig TV4:s nyhets- och aktualitetsprogram, i ett mejl till Hänt och fortsätter:

”Vi gör noggranna avvägningar och använder oss av tekniken och lösningar där gäster och experter som är 70 år och äldre kan medverka från sina hem”.

FOTO: TV4

Annons