LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4:s besked: Livshotande virus hotar inspelningen av Robinson

27 aug, 2019 
AvAgnethe Alm
Inspelningen av Robinson drabbat av farligt denguevirus.
Inspelningen av nya säsongen av Robinson hotas av ett farligt virus. Situationen är så pass allvarlig att TV4 nu tvingats vidta extra försiktighetsåtgärder. ”Ska tas på största allvar”, förklarar kanalen.
Annons
Robinson-deltagarnas chock efter kroppsförändringen: "Inte hälsosamt"Brand logo
Robinson-deltagarnas chock efter kroppsförändringen: "Inte hälsosamt"

Än en gång har inspelningen av TV4:s Robinson drabbats av dramatik. Förra året spred sig en stor brand på Fiji-öarna där TV4-programmet spelas in – och nu hotas produktionen av ett farligt virus.

Det är ett utbrott av denguefeber som drabbat öriket där Robinson just nu spelas in. Viruset sprids via myggor och ger influensaliknande symptom. I värsta fall kan viruset vara livshotande för den som smittas.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Än så länge har ingen av deltagarna smittats, skriver Aftonbladet. Däremot har två personer i den svenska produktionen, samt fyra personer i ett tyskt team tvingats uppsöka sjukvård. Det bekräftar Robinsons exekutiva producent Gustav Carlsson för tidningen.

”Dengue kan vara farligt och ska tas på största allvar. De personer i teamet som insjuknat flögs till sjukhus. De är dock utskrivna och bättre nu”, skriver Gustav Carlsson i ett mejl till Aftonbladet.

Kan tvingas avbryta Robinson-inspelningen

På grund av den hotande situationen har produktionen tvingats vidta extra försiktighetsåtgärder. Exekutiva producenten förklarar att det handlar om omfattande sprutning mot mygg, användning av myggnät och att deltagarna får använda myggspray. Alla åtgärder följs noga av säkerhets- och sjukvårdsteamet på plats, försäkrar han.

Annons

Om viruset kan komma att hota inspelningen kan TV4 inte svara på i nuläget, men bekräftar att de aldrig äventyrar säkerheten för deltagare och team. Skulle ett större utbrott ske kan dock hela Robinson tvingas avrbytas.

”Skulle ett större utbrott uppkomma så finns det så klart i korten. Men där är vi inte nu”, skriver TV4:s Gustav Carlsson till Aftonbladet.

Utbrottet av dengueviruset är inte det första som sker i Robinsons historia. 2010 drabbades produktionen hårt och hela 20 medarbetare insjuknade i viruset. Inspelningen ägde då rum i Malaysia och det hela ledde till att 200 personer fick evakueras och att inspelningen stoppades helt, något som bland annat Svenska dagbladet rapporterade om.

FOTO: TV4/Cmore

Annons