TV4:s besked om Nyhetsmorgon efter tittarnas krav: ”Missvisande”

Anders Pihlblad

Nyhetsmorgon-tittarna har länge bett TV4 om fler hålltider och information om när inslagen visas i rutan. Nu avslöjar kanalen varför de inte har möjlighet att komma med ytterligare besked till tittarna.

TV4-profilen Anders Pihlblad, 51, är ett välbekant ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna. Anders har även varit politisk reporter på kanalen i många år. När Hänt träffade honom i augusti berättade han om kärleken till sitt jobb.

– Jag har kört det här länge och det kan vara väldigt hektiskt ofta men samtidigt älskar jag variationen jag får i jobbet med Nyhetsmorgon blandat med politik, sa Anders Pihlblad till Hänt.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Att Anders trivs bra på TV4 är något tittarna märker av och han hyllas ofta för sin insats i kommentarsfälten på Nyhetsmorgons sociala medier-kanaler. Så även i söndags när han syntes i rutan och bland annat intervjuade Kristin Kaspersen samt smakade på tv-kocken Jessica Frejs mat.

”Tack Anders för en trevlig söndagsmorgon alltid lika trevligt med dig som programledare du är bara bäst”, skriver en person i en kommentar.

Tittarna kräver mer information inför Nyhetsmorgon

Efter söndagens avsnitt av Nyhetsmorgon var det dock inte bara komplimanger som vällde in i kommentarsfältet på TV4:s Facebook-sida. En tittare uttrycker en önskan om att få mer information från kanalen inför sändningarna, vilket är ett krav som många människor framfört tidigare.

”Vore bra om ni kunde ha dagens programtider i rutan..sitter o väntar på o få se olika inslag… Vore en bra service från Er”, skriver en person i en kommentar.

Nu väljer TV4 att förklara varför de inte kommer med mer information om programtiderna.

”Eftersom Nyhetsmorgon är ett livesänt program och då vi ibland ändrar innehållet sent inpå programstart – och ibland till och med under programmets gång – blir det missvisande att i förväg gå ut med exakta tidsangivelser om innehållet i programmet. Det finns alltså inga exakta hålltider att ta del av”, skriver TV4 i ett svar.

TV4-tittarna verkar dock inte vara helt nöjda med förklaringen och i kommentarsfältet fortsätter påtryckningarna.

”Vilket trams? Det gick ju bra förut? Det är väl bara att ändra på programtiderna om något händer?? Man vinner inget på att inte bemöta tittarnas önskemål?”, anser en person.

FOTO: TV4