TV4:s besked om Let´s dance framtid – efter avhoppen

Framtiden för Let´s dance.

Under finalen av Let´s dance avslöjade Tilde de Paula Eby och David Hellenius att de slutar som programledare för programmet.
Nu kommer TV4:s besked om det blir någon framtid för Let´s dance.

Under fredagen var det final för Let´s dance i TV4. Programmet har under våren tampats med flera hinder. Corona-viruset satte käppar i hjulen för produktionen på många sätt.

TV4 beslutade tidigt att programmet skulle spelas in utan publik för att minska risken för smittspridning.

Det blev också flera avhopp bland deltagarna. Siw Malmqvist valde att inte delta i årets omgång på grund av sin ålder.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström hade länge sett fram emot att vara med i programmet och till och med tagit tjänstledigt för att få dansa i TV. Men på grund av Corona-epidemien ville han återgå till att jobba inom vården för att hjälpa sjuka människor.

Efter att komikern Anders Jansson fått förkylningssymptom valde även han att hoppa av programmet.

Tre avsnitt i rad blev inställda av Let´s dance – men trots alla problem kunde finalen till slut gå av stapeln.

Finalen stod mellan Sussie Eriksson som dansade med Calle Sterner och John Lundvik som dansade med Linn Hegdal. 

Överraskande beslutet

Men under programmets första minuter kom chockbeskedet – Tilde de Paula Eby och David Hellenius slutar som programledare för Let´s Dance.

– Det känns lite extra speciellt och jag tänker så här att i två måste verkligen passa på att njuta lite extra av den här kvällen, sa Tilde de Paula Eby i programmet.

Efteråt har hon uttalat sig om avhoppet.

– Det finns en tid för allt och nu även för vår resa i Let’s dance. Det är ett beslut vi har kommit fram till tillsammans. Jag och David älskar ju att jobba ihop. Det som är positivt med det hela är att det är bra att fler kommer få uppleva hur kul det är att programleda Let’s dance, säger Tilde de Paula Eby till Expressen.

Nya planerna

Även David Hellenius har berättat hur han ser på framtiden. Han kommer att programledare TV4:s nya satsning The masked singer. 

– Jag har gjort det här i 15 år nu så ska bli spännande och kul att få lägga all tid på mina andra program nu. Jag var med första säsongen av Let’s dance så nu återstår det att se om jag kommer göra samma femtonåriga resa med The masked singerframöver, säger David Hellenius.

Frågan som uppstår är förstås då om det blir någon ny säsong överhuvudtaget för Let´s dance. När Hänt når Amanda Hjärtmyr som är press- och PR-ansvarig för programmet är hon förtegen om programmets framtid. Men klart är att det blir ännu en säsong.

Hur nästa säsong kommer att se ut ser vi fram emot att få återkomma kring!” skriver Amanda Hjärtmyr till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT