TV4:s besked om Bathina Philipson – efter Anders Janssons avhopp

22 apr, 2020 
Bathina Philipson, Anders Jansson Let's dance 2020
Bathina Philipson blev den första deltagaren att lämna Let's dance 2020.
Men efter att komikern Anders Jansson i början på veckan meddelade att han hoppar av tävlingen på grund av sjukdom har en del frågetecken väckts.
Kommer Bathina få en chans att komma tillbaka? Behöver en plats fyllas när Anders nu lämnar?
TV4 har nu rett ut de flesta frågetecken.
Annons
TV4:s ödesbesked om Let’s dance 2020 – deltagaren stoppas
TV4:s ödesbesked om Let’s dance 2020 – deltagaren stoppas

Femtonårsjubileumet av Let’s dance 2020 blev inte riktigt som någon tänkt sig. Det var en stark start med ett fräckt program, men dock direktsänt helt utan publik.

Efter det första programmet hade sänts så ställdes tävlingen in tre fredagar i rad. Och orsaken till det var den rådande situationen med coronaviruset och dess spridning.

Let’s dance 2020 tillbaka, med saknaden av tre tävlande

Förra veckan kom äntligen det glädjande beskedet att tävlingen åter är tillbaka i tv-rutan. Men dessvärre inte som de lämnade.

Tre tävlande saknades sedan sist. Två hade hoppat av, Mikael ”Soldokton” Sandström, 62, och Siw Malmkvist, 83, av olika anledningar och en var sjuk.

Sjuklingen var komikern Anders Jansson, 52, som alltså inte hade hoppat av tävlingen utan var hemma och vilade på grund av sjukdom. Med anledningen till att han inte hade frisknat till ännu så kunde han inte tävla i den senaste fredagsfinalen.

Annons
Bathina Philipson
Bathina Philipson

Därför lämnade Anders Jansson Let’s dance

Anders meddelade då tidigt i veckan att han inte längre kommer att medverka i tävlingen.

Anders Jansson och dansaren Jasmine Takács från Let's dance.
Anders Jansson och dansaren Jasmine Takács. FOTO: TT

Tv4:s svar om Bathina Philipson

Så, vad resulterar detta till? Saknas en person då till nästa fredag? Kan det bli så att Bathina Philipson, som blev den första att lämna tävlingen, nu får en ny chans att dansa ännu en vecka?

Marc Christensen och Bathina Philipsson frånn Let's dance.
Marc Christensen med Bathina Philipsson i årets Let’s dance. FOTO: TT

När Hänt nådde TV4 för att reda ut saken var det inga tveksamheter om hur Let’s dance framtid kommer att se ut. Eftersom att Let’s dance tagit en längre paus, behövs inte Anders att ersättas.

Annons

– Eftersom programmet tog påsklov och även andra deltagare lämnat behöver inte antalet tävlande justeras den här gången, säger Lina Berggrén, presschef på TV4, till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons