LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

TV4:s besked – därför saknas Malou efter tio

13 jan, 2020 
TV4:s nya besked. Då kommer Malou von Sivers tillbaka i Malou efter tio.
Malou efter tio har fått motta en hel del kritik på sistone.
Nu berättar TV4 för Hänt varför programmet lyser med sin frånvaro i tablån.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

TV4-profilen Malou von Sivers, 66, började jobba på kanalen för hela 25 år sedan. Till en början var hon en av programledarna för Gomorron, som idag går under namnet Nyhetsmorgon, men styr sedan 2006 skutan i intervjuprogrammet Malou efter tio.

När Hänt träffade Malou tidigare i november avslöjade hon vad tittarna kommer att få se i höstens säsong av Malou efter tio.

– Det har blivit succé med bland annat Perspektivpanelen som vi har på torsdagar, så det är jätteroligt. Annars har vi i veckan som gått haft en väldigt upphetsad skoldebatt, efter vårt tema ”pojkar i skolan”, sa hon och tillade att allt med programmet just nu bara rullar på:

– Allt går jättebra, det går bara bra.

På frågan hur länge programmet kommer fortsätta svarade Malou skämtsamt:

– Vi fortsätter i en evighet.

Kritiken mot programmet

Det har stormat en hel del kring TV4-profilen och  programmet den senaste tiden. Detta efter ett inslag som visades i början av december då rapparen Greekazo och programledaren Anders Öfvergård, 51, som just nu är aktuell med serien Anders och knarket, diskuterade musik om narkotika.

Annons

Både Malou och Anders Öfvergård ifrågasatte artisten för att han refererar till våld och narkotika i sina låttexter, något som gav upphov till en rejäl kritikstorm i sociala medier. Efter detta fick programledaren och motta massiv kritik då tittarna menade på att de behandlade rapparen orättvist och att de i stort sett ställde honom mot väggen gällande vad han sjöng om.

De är även flera tittare som efter detta avsnitt har påpekat att Malou von Sivers enligt dem har en tendens att avbryta sina gäster när de pratar.

”Trist när det tas upp så viktiga ämnen, jag tittar inte längre då det känns som det måste stressas fram. Alldeles för ofta hon avbryter för att jag tycker det blir osammanhängande”, skriver en person i en kommentar på programmets Instagram.

TV4:s besked om Malou efter tio

Just nu sänds inte programmet och kommer inte tillbaka till tv-rutan förrän i slutet av januari. Men det beror enligt TV4 inte på kritiken eller något liknande, utan programmet sänds precis som planerat.

”Malou Efter tios säsong är lika lång som vanligt och startar samma vecka som vanligt”, skriver Liv Sander, presskontakt vid TV4, i ett mejl till Hänt.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TV4

Annons