TV4:s ändring i Nyhetsmorgon efter tittarnas kritik

Maria och Martin i Nyhetsmorgon

TV4-tittarna reagerade starkt efter uppmaningen i måndagens avsnitt av Nyhetsmorgon.
Efter kritiken ser nu kanalen ut att gjort en plötslig ändring gällande den nya sekvensen.
”Reagerade starkt och bara med negativa känslor”, skriver en tittare på kanalens Instagram-konto.

Nyhetsmorgon är TV4:s morgonprogram som stora delar av det svenska folket dricker sitt morgonkaffe till. I programmet tas allt ifrån allvarliga nyheter till lättsamma tips upp. I måndags var det den populära programledarduon Maria Forsblom och Martin Järborg som styrde skutan och det bjöds på alla möjliga sorters inslag.

Nyhetsmorgons nya inslag

En ny sekvens som införts är det moment där olika svenska kända ansikten delar med sig av sina sommarställen.

– Runt om i landet så förbereder vi oss nu inför en annorlunda sommar men det behöver inte bli tråkigt för den sakens skull. Det ger oss nämligen en ypperlig möjlighet till att upptäcka våran närmiljö, säger Maria i programmet.

– Under den är sommaren kommer vi därför att ringa upp kända profiler för att få tips på deras så kallade smultronställen, tilläger Martin.

Under måndagsmorgonen var det ridsports-profilen Lisen Bratt Fredricson som gästade Nyhetsmorgon genom en videolänk. Hon delade med sig av sina smultronställen på Österlen, vilket kom att skapa starka relationen hos TV4-tittarna.

TV4-tittarnas starka kritik

Det var i ett inlägg på Nyhetsmorgons Instagram-sida som tittarna uttryckte sina åsikter.

”Brukar aldrig kommentera, men idag blev jag lite förbryllad när jag såg programmet. Jag förstår inte varför ni väljer att “locka” folk till Österlen i den rådande situation landet befinner sig i. Jag hoppas att folk håller på 2 timmarsregeln, och att inslaget var riktat till oss som bor i Skåne”, skriver en följare.

”Reagerade starkt och bara med negativa känslor över dagens program som handlade om smultronställe. Var det ett skämtprogram. För det ställe hon föreslog ligger väl längre bort än 2 timmars resa från Österlen. Har ni drabbats av teflonminne”, skriver en annan.

Plötsliga ändringen i programmet

Nyhetsmorgon, som är snabba på att ha koll i sitt kommentarsfält, svarade direkt på kritiken under bilden.

”Hej! Tack för din synpunkt, tar det vidare till redaktionen. Ha en fin dag!

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Det ser även ut som att TV4 tagit tittarnas ord på allvar och nu lagt till en tydlig markering innan sekvensens början. I tisdagens program uppmärksammade nämligen programledare Martin, vikten av att följa de riktlinjer som getts.

– Med start igår så har vi börjat kontakta färgstarka profiler runt om i landet för att höra vad som är deras smultronställen. Det här är förstås, på grund av rådande situation, ingen uppmaning till att alla i hela landet ska kasta sig till de här smultronställena, säger Martin innan Jill Jonsson delar med sig av sina favoritplatser.

FOTO: TV4