Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4:s ändring av Sommar med Ernst – vändningen efter bråket

27 jun, 2019 
AvAgnethe Alm
TV4 och Ernst Kirchsteiger ändrar Sommar med Ernst efter bråken med grannarna.
Förra årets säsong av Sommar med Ernst kantades av ett infekterat bråk mellan TV4, Ernst Kirchsteiger och grannarna i kommunen där renoveringen skedde. Efter osämjan väljer nu Ernst att ändra programmet inför nya säsongen.
Annons
TV4:s ändring av Sommar med Ernst – vändningen efter bråketBrand logo
TV4:s ändring av Sommar med Ernst – vändningen efter bråket

Tv- och inredningsprofilen Ernst Kirchsteiger, 61, har under många år haft en fast plats i TV4-tittarnas hjärtan. I programmet Sommar med Ernst och Jul med Ernst ger han inspiration till hur man kan inreda och framkalla mysfaktor i sitt hem.

Varje år tar Ernst sig an ett nytt projekt, som vanligtvis är ett torp eller lantligt hus. I året säsong av Sommar med Ernst ligger fokus på en gammal bondgård på skånska Österlen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

För två år sedan berättade Ernst i TV4:s Nyhetsmorgon att han ställer hårda krav på de hus som ska renoveras i programmet.

– Det ska vara ett hus som är på en bra plats, människorna som har husen ska vara sköna, och sedan ska husen i sig vara en utmaning, sa han då.

Starka kritiken mot Ernst renovering

Men Ernst Kirchsteigers val av renoveringsobjekt har inte alltid gått hem hos grannarna i de områden som husen har legat i. Förra året kantades Sommar med Ernst av bråk, då grannar protesterade mot renoveringen av Kånska kvarn i Hallsbergs kommun utanför Örebro.

Annons

Redan när inspelningarna drog igång började många av grannarna kring kvarnen att klaga, vilket Aftonbladet då skrev om. De riktade skarp kritik mot renoveringen, samt att Hallsbergs kommun dessutom valt att gå in med 580 000 kronor i projektet. Grannarna menade att kommunen ”mörkat” och inte informerat dem om planerna. Dessutom ansåg de att renoveringen av 1800-talskvarnen inte gjorde på rätt sätt. Bland annat för att det sattes in moderna, nya fabriksfabricerade fönster.

I höstas rapporterade Aftonbladet om att grannarna fått rätt mot kommunen. Länsrätten fastslog då att renoveringen av kvarnen hade varit olaglig.

Så ändrar TV4 Sommar med Ernst efter bråket

För att förhindra att något sådant händer igen har nu TV4 och Ernst Kirchsteiger valt att göra ändringar inför årets säsong, vilket Aftonbladet var först att rapportera om. I år tänker de om och väljer en privatägd byggnad istället.

– I år var det verkligen inte svårt att välja, för det hade stått tomt i 40 år det här huset och hade förfall som, det låter kanske märkligt men ett vackert förfall. Jag kände direkt när jag kom in att det här huset skulle jag kunna lyfta, säger Ernst Kirchsteiger till tidningen.

Årets renovering i Sommar med Ernst sker i nära samråd med den familj som äger bondgården på Österlen.

– De är väldigt noga med att de inte vill att husets själ ska förändras och jag är väldigt glad, för det precis det jag tycker är det roligaste sättet att jobba på. Det har också med återbruk att göra, man kanske inte måste slänga ut allting, du vet det kanske går att göra något åt dörrarna istället för att slänga bort dem

FOTO: TT/Henrik Montgomery, TV4

Annons