TV4-tittarnas upptäckt i Tilde de Paula Ebys bild på Peter Jihde

TV4-tittarnas upptäckt i Tilde de Paula Ebys bild på Peter Jihde: ”Lika som bär”

Peter Jihde och Tilde de Paula Eby var en av tittarnas favoritduo i Nyhetsmorgon och nu återförenades vännerna äntligen i TV4:s Efter Fem.
Men innan Tilde skulle få återse sin forna kollega publicerade hon en bild på sociala medier som nu fått följarna att reagera på gästerna.

Tv-profilen Peter Jihde, 48, har tidigare jobbat som programledare för Nyhetsmorgon, då ofta tillsammans med Tilde de Paula Eby, 46. Programledarduon var en av kanalens absoluta tittarfavoriter. Det var i januari förra året som Peter dessvärre meddelade att han lämnar TV4 för att övergå till konkurrenten TV3. För Aftonbladet berättade Peter Jihde att det allra svåraste med att byta jobb var att lämna vännen Tilde.

– Hon är min bästa tv-kompis och jag har ändå jobbat ihop med ganska många, sa han då.

Peter Jihde, som numera alltså är programledare och profil på konkurrenskanalen TV3, var gäst i TV4:s Efter Fem under tisdagen. Och då fick Peter Jihde äntligen träffa på sin tidigare Nyhetsmorgon-kollega Tilde de Paula Eby för att prata om sitt nya projekt.

– Kul att få komma hit och prata om min hjärtefråga, diabetes, säger Peter Jihde i tisdagens Efter Fem.

Peter Jihde fick berätta mer om arbetet mot diabetes och om den kommande Diabetesgalan. På torsdag är det nämligen den internationella världsdiabetesdagen och TV3 kommer att sända en insamlingsgala till förmån för forskningen. Peter Jihde är programledare och kommer styra skeppet tillsammans med Isabel Adrian, 42, och Molly Sandén, 27 – som även de har diabetes.

– Allt för många skäms fortfarande över sin sjukdom. Jag hoppas att Diabetesgalan 2019 kommer hjälpa till att ändra på det, har Molly Sandén tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Bilden som får TV4-tittarna att reagera

En annan som var gäst i Efter fem-studion var komikern Magnus Betnér, 45, som kom för att tala om sin, kanske något oväntade, skådespelardebut. Magnus Betnér kommer spela gud i en svensk uppsättning av Broadway-föreställningen An act of God, men nu under namnet: Men Gud. Komediföreställningen har premiär på Göta Lejon i Stockholm den 2 februari 2020 och åker sedan på turné runt om till tretton städer.

Innan tisdagens Efter Fem kickade igång ville Tilde De Paula flagga lite för programmet på sina sociala medier-kanaler. Så på Instagram publicerade programledaren en bild på tisdagens gäster: Magnus och Peter, båda i skägg och sida vid sida.

Intill bilden skrev Tilde de Paula: ”Två av kvällens gäster i  Efter fem! Kan bli skäggigt!”, och de båda herrarna ser näst intill identiska ut.

Likheterna mellan komikern Magnus Betnér och Peter Jihde var något som Tildes följare reagerade starkt på.

”Efter fem eller hitta fem fel? Lika som bär” skriver en av Tilde de Paulas följare intill bilden på Instagram.

Lika som bär”, skriver en annan följare.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Efter fem sänds vardagar 17.00 på TV4.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN