TV4-tittarnas starka reaktioner – efter inslaget i Nyhetsmorgon: “Väldigt illa”

Sofia Geite

Nyhetsmorgon har flera miljoner tittare i veckan.
Nu reagerar många efter ett inslag i programmet.
”Väldigt illa”, skriver en upprörd person.
0:24

Efter reklamen: Soraya Lavasani om flytten – nu berättar hon om lyxvillan

(0:24)

Nyhetsmorgon är utan tvekan ett av Sveriges populäraste program. Varje vecka följer miljontals svenskar morgonprogrammet för att få tips, lyssna på nyheter och hänga med i nöjesvärlden.

Programmet har många folkkära programledare och de som ledde programmet under tisdagsmorgonen var inga mindre än Sofia Geite och Axel Pileby.

Ett hett ämne under dagen var den enorma värmeböljan som tagit sig in i Europa. Men inslaget om vädret har fått många att reagera.

Värmeböljan på väg till Sverige – förväntas bli 38 grader

Dagen till ära gästade meteorologen Johan Wiksten för att ge tittarna det senaste angående sommarvädret. Den europeiska värmeböljan har tagit sig in i bland annat Storbritannien där det nu har varit 40 grader varmt.

Men det är inte bara Storbritannien som kommer att drabbas av det här. Nu avslöjar Johan att värmen kommer att komma även till Sverige.

Sofia Geite om sommarplanerna: "Barnsemester"

Se klippet här!

– Även här kommer ju värmen att komma så småningom. Igår eftermiddag har prognosmodellerna börjat få upp den här värmen över oss också. Imorgon så är det dryga 30 grader på många håll i södra Sverige och kanske att vi kan nå 35 grader någonstans, och det är ju ovanligt att vi når det i Sverige, säger han.

Men det tar inte stopp där. Temperaturen förväntas komma hela vägen upp till 38 grader.

– Det är första gången vi skriver ut det på en väderkarta, säger han angående beskedet.

Johan avslutar dock med att avslöja att den extrema värmen kommer att vara kortvarig, något han tycker är skönt.

– Då är det rejält varmt. Men något som är bra då är att det är kortvarigt det här, säger han.

TV4-tittarnas starka reaktioner – efter inslaget i Nyhetsmorgon: “Väldigt illa”

Men just den sista meningen har fått vissa att reagera. En tittare menar nämligen att det är fel av meteorologen att lägga in sin personliga värdering i frågan.

”Jag tycker det är lite tråkigt att vädersnubben lägger sina personliga värderingar i sin yrkesroll. Han säger hela tiden att värmen är kortvarig och så lägger han till som tur är. Det låter väldigt illa i hans yrkesroll”, skriver personen och fortsätter:

”Vissa älskar värme och andra inte, det är upp till var och en att tycka, men det hör väl inte riktigt hemma där kan jag tycka.”

Andra reagerade på att Skåne inte syntes på kartan som visades.

”Vi som bor i Skåne vill gärna också se hur vädret blir hos oss. Nyss hade ni kartor som såg ut att gälla före 1658!”, skriver bland annat en person.

”Ser just nu väderprognosen…Hoppsan! Södra Sverige slutar i…Småland! Skåne finns inte med i bild! Nåja, får kolla om en halvtimme igen. Då kanske vi skåningar tillhör Sverige igen”, skriver en annan.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!